dinsdag 26 oktober 2021

Herfstnieuws uit de Dierentuin

Het is volop herfst in Nederland. De bladeren vallen rood, oranje en geel gekleurd van de takken, het is guur en af en toe regent het flink. Dat deert de dieren in de Nederlandse dierentuinen allerminst. Sterker nog; zij genieten volop van het herfstweer. Het brengt ze namelijk zoveel leuke dingen om te eten en mee te spelen! In deze herfstige Dierentuinnieuws lees je daar van alles over – en natuurlijk komen er ook heel andere nieuwtjes voorbij. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Pompoenen en bladeren in DierenPark Amersfoort

Hoera! Het geslacht van de in juli geboren rode pandaatjes is bekend. Het is een jongetje en een meisje. Ze zijn al steeds vaker in het verblijf te spotten, maar moeders schermt ze ook nog steeds een beetje ad. De twee kleintjes groeien overigens als kool! Wie ook zo gegroeid zijn, zijn de leeuwenwelpen die de herfst echt wel leuk vinden. In het bosrijke park dwarrelden de afgelopen week heel wat herfstbladeren naar beneden. De verzorgers hebben deze verzameld en maken er dan grote hopen van in de verblijven van de dieren om ermee te spelen. De leeuwenwelpen werden ook op een grote stapel getrakteerd en dat vonden ze heerlijk om in te spelen. De boa constrictors, nijlroezetten (vleerhonden) en ratten die woonachtig zijn in DierenPark Amersfoort zijn overigens getrakteerd op een Halloweenverrassing; pompoenen! De dieren vinden het heerlijk om aan te knabbelen, behalve de slang, die vindt het leuk om te ontdekken. Het park deelt overigens vaak leuke filmpjes via hun social media en website: DierenParkAmersfoort.nl, ook van de traktaties! (foto’s: DierenPark Amersfoort)


Prikkelarmtestbezoek aan Sea Life krijgt vervolg

Sea Life Scheveningen deed in juni een test met een prikkelarm bezoek, speciaal voor kinderen die niet goed om kunnen gaan met veel geluid en allerhande andere prikkels. Een dagje uit kan voor deze kinderen echt heel naar en vermoeiend zijn. Daarom heeft Sea Life een test gedaan met een prikkelarm bezoek waarbij er geen muziek wordt gespeeld in het aquarium en je met veel minder bezoekers bent. Dit is zo goed bevallen dat het een vervolg heeft gekregen. Zo was op 6 oktober de eerste middag van drie op een rij waarbij je een dergelijk bezoek kan ervaren. De volgende prikkelarme middagen voor kinderen en volwassenen staan gepland op 3 november en 1 december. Voor meer informatie, tickets en tijdsloten kijk je op SeaLife.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Babynieuws uit Burgers’ Zoo

HOERA! Vannacht om 03.00 uur is er op het eerste gezicht kerngezond breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo! De kleine is de veertiende neushoorn die wordt geboren in de Arnhemse dierentuin sinds 1977 en het is de achtste telg van zijn zeer ervaren moeder. In het wild wordt deze neushoorn echter in zijn voortbestaan bedreigd, daarom werkt Burgers’ Zoo mee aan het behoud van deze soort via een managementprogramma wat weer door collega dierenpark Safaripark Beekse Bergen wordt gecoördineerd. Overigens is het mogelijk om via de website van Burgers’ Zoo (BurgersZoo.nl) een kijkje te nemen in de kraamkamer van de neushoorns. Achter de schermen is ook de zes weken oude Sri Lanka panter geënt tegen katten- en niesziekte. Daarnaast is zij (want het is een meisje) gechipt en ontwormd. Het pantertje zal voorlopig nog achter de schermen bij zijn moeder verblijven totdat zij haar tweede enting heeft gehad. Dan mag ze pas met haar moeder het buitenverblijf verkennen. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

WILDLANDS Backstage; uniek kijkje achter de schermen

Vanaf 1 november kun je in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen komen rondneuzen achter de schermen bij WILDLANDS Backstage! Een unieke wandelroute waarbij je een bezoekje brengt aan de stallen, de dierenarts, de Waterfabriek en de Living Machine. Voor WILDLANDS Backstage heb je een gewoon entreeticket of je abonnement nodig en je kan de tour bewandelen tot en met 27 februari. Als je dan toch een bijzonder uitje naar WILDLANDS plant, ga dan eens tijdens WILDNights. De vijfde editie vindt plaats van 26 december tot en met 9 januari 2022! Alleen op Oudjaarsdag en op Nieuwjaarsdag is het niet. Tijdens WILDNights is het dierenpark ook ’s avonds geopend en geniet je van een mysterieuze, sprookjesachtige wereld. Voor meer informatie en tickets ga je naar WILDLANDS.nl. (foto: WILDLANDS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.