zaterdag 30 oktober 2021

Vier Día de Muertos in Assen

Assen omarmt de Mexicaanse cultuur, dankzij de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum. En daarom viert Binnenstad Assen op 2 november de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. Deze feestdag is een eerbetoon aan de doden en het leven wordt gevierd. Daarom zien de doodshoofden er vrolijk beschilderd uit. Kom naar Assen en doe mee met de bijzondere parade en geniet van de expositie. (foto: Drents Museum)

Feestelijke optocht

Op dinsdag 2 november trekt er een bonte, feestelijke optocht met muziek, dans, praalwagens en theater door de binnenstad. De route start om 16.30 uur bij DNK en eindigt op de Brink in Assen, waar de opvallende herdenkingsaltaren met vrolijke schedels en skeletten van de leerlingen van scholengemeenschap CS Vincent van Gogh te zien zijn. Deelnemen aan de parade wordt van harte aanbevolen! Meld je om 16.00 uur bij de ingang van DNK en trek een kleurrijke Día de Muertos-outfit aan! De parade duurt ongeveer een uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Via de website DitIsAssen.nl vind je allerlei inspiratie en zelfs een masker om uit te printen en te versieren! Er zijn zelfs maskers van Bartje en Mannes te vinden.

Skulls & Ofrenda’s

De kleurrijke schedels en skeletten van de leerlingen blijven overigens staan van 2 tot en met 14 november in een heuse expositie op de Brink in Assen. Dat is natuurlijk een enorme eer. De leerlingen zijn allemaal al maanden in de ban van Mexico en Frida Kahlo en hebben al veel over haar en de cultuur geleerd. Dit alles komt terug in de kunstwerken op de Brink.

Familieweekend Drents Museum

Dit weekend (dus 30 en 31 oktober) organiseert het Drents Museum een bijzonder familieweekend dat geheel in het teken staat van Día de Muertos. Je staat stil bij de doden met muziek, dans, spannende verhalen, verschillende workshops en familielezingen. Voor meer informatie en tickets kijk je op DrentsMuseum.nl/Día-de-Muertos. Hier vind je overigens ook meer informatie over het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.