woensdag 20 oktober 2021

Herfstvakantie: ga er lekker op uit

Naast Halloween uitjes, spannende Dino avonturen en gezellige activiteiten in het museum is er nog veel meer te doen deze herfstvakantie. Zoals lekkere boswandelingen maken met een paddenstoelenroutekaart bijvoorbeeld. Of letterlijk uitwaaien aan het strand. En wat dacht je van een heerlijke themaweek in een overdekte jungletuin? Lees snel verder en doe inspiratie op voor een heerlijk dagje erop uit voor de herfstvakantie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Caribische week in De Orchideeën Hoeve

Ben je de regenbuien en harde windstoten een beetje beu? Trek dan je zomerkleding aan en ga naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Tot en met 24 oktober geniet je in het geheel overdekte junglepark van de Caribische Week met allerlei tropische specials. Waag een dansje met de Caribische steelband, geniet van het voedermoment bij de flamingo’s én ontdek de familieshow ‘CoCo Nuts’. De tuinen zijn versierd met tropische versieringen en kleurrijke lichtspots, om zo het tropische gevoel te versterken. En in het restaurant geniet je natuurlijk van tropische hapjes en drankjes. Reserveren voor een bezoek is noodzakelijk en kan via orchideeenhoeve.nl. (foto: De Orchideeën Hoeve)

Speciale herfstactiviteiten op Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten nodigt jong en oud uit om te komen genieten van de herfst op en rondom het kasteel. Ga bijvoorbeeld mee op de Familietour door het kasteel en ontdek alle historische vertrekken en collecties. Om alles tot leven te brengen is de tour ingesproken door verschillende nazaten van de diverse adellijke families die het kasteel in de afgelopen 800 jaar bewoonden. Dat is pas echt bijzonder. En als de kinderen een speciaal koffertje met opdrachten meenemen, dan verandert de Familietour in een ware speurtocht. Buiten op het landgoed geniet je op donderdag 21 oktober en vrijdag 22 oktober van een speciale herfstwandeling waarbij je paddenstoelen en speciale mossen gaat spotten. En loop ook zeker het winkeltje in, want daar vind je allerlei bijzondere streekproducten. Kijk voor de openingstijden en voor tickets op KasteelDuivenvoorde.nl. (foto: Kasteel Duivenvoorde)

Word zeehondenexpert bij Zeehondencentrum Pieterburen

Kom tijdens de herfstvakantie eens naar Groningen en geniet van de zeehondjes in het zeehondenziekenhuis van Zeehondencentrum Pieterburen. In de herfstvakantie heeft het opvangcentrum verschillende activiteiten voor je in petto. Met de Dizkoffer bijvoorbeeld zie, voel en hoor je alles over de zeehond. Doe een speurtocht door het bezoekerscentrum, doe een kennisquiz over zeehonden en stel zelf vragen tijdens een voederpresentatie. Bovendien kun je zelf een zeehondenexpert worden (met diploma als bewijs). Voor meer informatie, openingstijden en meer kijk je op Zeehondencentrum.nl. (foto: Zeehondencentrum Pieterburen)

Voerpresentaties & museumactiviteiten in Ecomare

Ook in de zeehondenopvang van Ecomare op Texel is genoeg te beleven deze herfstvakantie. Zo zijn er vaak medewerkers aanwezig met de zogenaamde Strandvondstenkar waar je allerlei objecten, die zijn gevonden op het strand, kan bekijken. Trek de laadjes open en ontdek fossielen, eieren, stenen, schelpen en botten! De medewerker vertelt er met liefde over. Overigens doen de dierverzorgers dat ook tijdens de voerpresentaties. Leer meer over de bewoners en vraag de verzorgers alles over de zeehonden. In het museum geniet je van verschillende tentoonstellingen over het Wad, de Waddenzee en haar bewoners. Voor meer informatie, tickets en entreeprijzen kijk je op Ecomare.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Mini-Boe in de Zoo bij Kasteelpark Born

Kom de herfst en de herfstvakantievieren in Kasteelpark Born! De bladeren verkleuren en de schapen krijgen weer een lekkere wintervacht. Kom lekker wandelen en genieten van bijvoorbeeld de moeflon lammetjes en de jonge konijnen. In verband met alle maatregelen organiseert het park dit jaar een Mini-Boe in de Zoo. Tot en met 7 november geniet je in het park van diverse Halloweentaferelen. Alle heksen en tovenaars worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Bijvoorbeeld in het huisje van de heks, bij de bange piraat en de wolf in oma’s bed. Samen kun je zelfs een speurtocht doen! En dat is nog niet alles: ontdek het leven in het grachtwater van het Kasteelpark, doe puzzels of maak een herfstknutselwerk met kastanjes. Voor meer informatie ga je naar KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)

Kindermiddag in Kempenmuseum de Acht Zaligheden

Zin in een gezellige middag vol toffe activiteiten speciaal voor kinderen? Zet dan 27 oktober met grote letters in je agenda, want dan genieten alle kinderen weer van een speciale kindermiddag in Kempenmuseum de Acht Zaligheden. Kom gips bewerken, kunst maken van ‘afval’ en stenen beschilderen. De vrijwilligers van het Kempenmuseum helpen uiteraard een handje mee. Naast lekker zelf kunst maken, krijgen de kinderen ook een rondleiding door het museum en zelfs aan een hapje en drankje is gedacht. Uiteraard is het ook heel leuk om als ouders, opa, oma, oom of tante mee te komen. Kijk voor alle informatie op AchtZaligheden.nl. (foto: Kempenmuseum de Acht Zaligheden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.