zondag 31 oktober 2021

Writing Berries Maandoverzicht Oktober 2021

Happy Halloween! Vandaag is het de avond voor Allerzielen (1 november) en mogen de griezels de straat weer op om snoepjes te gaan ophalen… Het betekent ook dat het de laatste dag is van oktober en dat we zo zachtjes aan de laatste maanden van 2021 ingaan. Afgelopen maand was een bijzondere maand waarin ik de tentoonstelling van Frida Kahlo mocht bezichtigen in Assen en daarna doorging naar de Emmen Elephant Parade. Ook kwam afgelopen maand de herfst op gang met allerlei mooie kleuren in de natuur… Heerlijk. Geniet je nog even mee van alle artikelen van afgelopen maand? Lees dan snel verder! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Aan het werk tijdens de Maand & Nacht van de Geschiedenis

Het is oktober dus de Maand van de Geschiedenis is begonnen. Geniet van verschillende tentoonstellingen, theaterstukken, films, workshops en meer in het thema ‘Aan het werk’. Op 30 oktober wordt ook weer de Nacht van de Geschiedenis georganiseerd. (foto: Maand van de Geschiedenis)

Museum saai? Welnee!

Ik hou van musea, dus ik ben natuurlijk bevooroordeeld. Er zijn veel mensen die bij het woord ‘museum’ meteen een vies gezicht trekken. Het is saai, stoffig en vooral saai, denken ze. Je kan er natuurlijk niet van houden, maar saai, dat zijn musea zeker niet. Bovendien zijn er zoveel verschillende musea in Nederland, dat er altijd wel eentje is die bij je past.

Groene Nieuwtjes met handige, duurzame producten

De feestdagen komen eraan! Heb je zin om een bijzonder, maar wel heel duurzaam, cadeau te geven (of te vragen)? Dan heb ik in deze Groene Nieuwtjes wel wat bijzondere opties voor je. Met herbruikbare zakjes, herpakpapier en zeep zonder plastic.

Viva la Frida! in het Drents Museum

Frida Kahlo is een icoon en nog steeds een voorbeeld voor velen. In het Drents Museum ontdek je niet alleen haar kunst, maar ook haar persoonlijke spulletjes. En dat is voor het eerst! Ontdek Frida en vier haar leven met Viva la Frida!. Het is echt een aanrader!

Keukenhof gestart met planten voor de lente

Terwijl de bladeren verkleuren en de herfst zijn intrek neemt in het land, denkt Keukenhof al weer na over de lente. Zo zijn de tuinmannen er druk bezig om de 7 miljoen bloembollen te planten, zodat we in maart 2022 volop kunnen genieten van de lentepracht.

Elephant Parade: de olifantjes wandelen door Emmen en WILDLANDS

Ik ben dol op de Elephant Parade en daarom greep ik de kans om deze paraderoute te bewandelen meteen aan (ik was toch in de buurt). Zowel in WILDLANDS als in Emmen zelf ‘lopen’ verschillende, beschilderde olifantjes rond. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Voorbereidingen Floriade Expo 2022 in volle gang

In 2022 genieten we in Almere van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en het terrein krijgt steeds meer zijn definitieve vorm. Het laatste nieuws lees je hier!

Dier van de Maand Vale gier

Een van de onbegrepen dieren in het dierenrijk is de Vale gier. Maar deze aaseter is juist heel belangrijk voor het ecologisch systeem. Daarom is het tijd om de vale gier in het zonnetje van de rubriek Goed Doel te zetten.

Deze herfstvakantie: Dino’s in de dierentuin

Pas op allemaal, de dinosaurussen zijn hier! En wel in verschillende dierentuinen. Zo organiseert DierenPark Amersfoort de spannende DinoAdventures en bewonder je levensgrote beelden in andere parken.

Toffe herfstactiviteiten in het museum

Wat is het toch genieten van de herfst in het museum. Tijdens de herfstvakantie organiseren verschillende musea in Nederland voor jong en oud toffe activiteiten. Zo zijn er workshops geweest na aanleiding van verschillende tentoonstellingen en nog meer leuke dingen.

Genieten van… de herfst

Rode en gele bladeren, paddenstoelen die uit de grond schieten en een tapijt van mos… de herfst heeft een prachtig kleurenpalet voor ons in petto. En daar kan ik enorm van genieten. Ik neem je in deze Genieten van… graag mee in mijn herfstgevoel.

Vier Halloween bij deze dagjes uit

Zin in een griezelspektakel in de herfstvakantie voor Halloween? Er zijn op verschillende plekken in Nederland leuke Halloweenuitjes te beleven. Van een beetje griezelen tot echt gillen van angst; voor iedereen is er wel een tof uitje te vinden.

Hond Gezond 5 uitjes waar je hond mee naar toe mag

Wat is het toch fijn om met het hele gezin op pad te gaan. En bij het hele gezin hoort natuurlijk voor velen ook de hond – bij mij in ieder geval. Vandaag in Hond Gezond ontdek je vijf leuke uitjes waar je volop geniet met de hond.

Herfstvakantie: ga er lekker op uit

De Herfstvakantie is een heerlijk moment om er lekker op uit te gaan. Naar een overdekte jungletuin bijvoorbeeld of juist naar een spannende Halloweenavond. In dit artikel gaf ik inspiratie voor allerlei leuke uitjes.

Stadsbeeld Zover

Als je in Utrecht bij het Moreelsepark eens omhoog kijkt langs de gevel van De Inktpot… Wat je daar bovenop het gebouw ziet, is het bewijs dat er buitenaardse wezentjes in Utrecht gestrand zijn. Of is het een kunstwerk wat daar al enige jaren de gevel siert? Je ontdekt het in Stadsbeeld.

Goed Doel Friends of the National Parks Foundation

De Friends of the National Parks Foundation zetten zich actief in voor de dieren en natuur in Indonesië. Zo planten ze palmbomen terug voor de orang-oetan en zetten ze zich actief in voor de nationale vogel van Bali; de Balispreeuw. Tijd om ze eens in het zonnetje van de rubriek Goed Doel te zetten.

Herfstnieuws uit de dierentuin

Het is volop herfst en de dieren in de dierentuin genieten daar ook zichtbaar van. Lekker rollen door de bladeren, genieten van herfstgroenten… In deze Dierentuinnieuws kom je allerlei leuke nieuwtjes uit verschillende dierenparken tegen.

Schrijfcoachtip Griezelverhalen schrijven

Met Halloween voor de deur is het extra leuk om een spannend, griezelig en wellicht een beetje eng verhaal te schrijven. Maar hoe doe je dat precies? En welke elementen mogen niet ontbreken? In deze Schrijfcoachtip ontdek je het allemaal. Happy Halloween!

Last Man Standing: sta op voor de geestelijke gezondheid

Museum MORE daagde iedereen uit om op zaterdag 30 oktober mee te doen aan Last Man Standing. Dit in het kader van hun tentoonstelling Tekenen uit Mededogen, waarin portretten van mensen uit een psychiatrische instelling te zien zijn. (foto: Museum MORE)

Vier Día de Muertos in Assen

Frida is neergestreken in Assen en haar Mexicaanse cultuur ook. Binnenstad Assen viert dinsdag 2 november Día de Muertos met een heuse parade en een speciale expositie. Loop je ook mee? Dat kan! Je leest er in dit artikel alles over. (foto: Drents Museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.