maandag 18 oktober 2021

Hond Gezond 5 uitjes waar je hond mee naar toe mag

Het allerleukste van een dagje uit? Dat is als mijn hondje ook mee mag, want dat vind ik heel gezellig. Het liefste gaan we met hem naar de dierentuin, omdat de interactie tussen mijn hondje en de dieren zo bijzonder is. Maar als we op Texel zijn, nemen we hem ook graag mee naar het museum. Vandaag heb ik 5 toffe tips voor uitjes met de hond. Let wel: check van te voren altijd de website van het uitje of je voor je hond moet betalen en natuurlijk of de meeneemregel nog wel van toepassing is. Ga je er op uit deze herfstvakantie en zoek je nog een uitje samen met je hond? Met deze tips maak je er een topdag van! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

1 DierenPark Amersfoort

Een zeer leuke dierentuin gelegen in een prachtig bos, dat is DierenPark Amersfoort in een heel kleine notendop. Omdat je als mens dankzij de glazen wanden al zo dicht bij de dieren kan komen, kan je hond het ook. Dat levert heel mooie ontmoetingen (en foto’s!) op tussen je hond en de dierenparkbewoners. Zo heb ik foto’s van mijn hondje met de stokstaartjes, hyena, beren, olifanten, de tijgerwelpjes en meer! Je hond mag alleen niet mee in binnenverblijven en doorloopverblijven. En dat is wel zo veilig voor je eigen hond en de bewoners van het park. DierenParkAmersfoort.nl.

2 Ouwehands Dierenpark

De andere grote, in het bos gelegen, dierentuin van Nederland waar je hond mee naar toe mag, is Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het park biedt iets minder interactie tussen je huisdier en de dierentuinbewoners, omdat er grotere afstanden zitten tussen dieren en afscheiding. Dat is niet erg overigens, want mijn hond is vaak nieuwsgierig genoeg om toch door het gaas of hek een verblijf in te turen. Er zijn weinig plekken waar je hond niet meer naar binnen mag en anders kun je er altijd omheen. Ouwehand.nl.

3 Museum Kaap Skil

Op het eiland Texel kun je je beter afvragen waar je hond niet mee naar toe mag, want hij is bijna overal welkom. Zo ook in Museum Kaap Skil in Oudeschild. Dit museum bestaat uit een buitengebied en een binnenmuseum en je hond mag beide bezoeken. Ontdek de Reede van Texel in de kelder, de opgedoken schatten uit vergane schepen op de bovenverdieping van het gebouw of wandel door het openluchtmuseum tussen de pittoreske huisjes. Het kan allemaal! KaapSkil.nl.

4 Juttersmuseum Flora

Ook op Texel bevindt zich het Juttersmuseum Flora. Een bijzonder museum vol gevonden voorwerpen. Gevonden op de stranden van Texel wel te verstaan. Van televisies tot overboord geslagen deuren en van speelgoed tot mammoettanden. Daarnaast geniet je er van attributen die met de scheepvaart en schipbreukelingen te maken hebben. Het is een gezellig museum, vooral in de buitenlucht, maar je hond mag binnen ook met je rondneuzen tussen de mooie verhalen. Juttersflora.nl.

5 Archeon

Voor € 3,50 mag je hond mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Archeon. Natuurlijk aangelijnd en je ruimt zelf achter je hond op. Het grootste gedeelte van dit museum speelt zich af in de open lucht, wat het dus handiger maakt om met je hond het park te bezoeken. Mag je hond ergens niet in? Dan wordt dit netjes aangegeven. Volg natuurlijk altijd de instructies op van de medewerkers.
Archeon.nl.

Lees verder…

Er zijn nog meer uitjes waar je hond gezellig mee naar toe mag. Klik op een van de foto’s en ontdek welke dat zijn:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.