donderdag 14 oktober 2021

Genieten van… de herfst

Wat een geluk dat we in een deel van de wereld wonen waar je van seizoenen geniet. Zo heeft ieder jaargetijde echt zijn eigen gezicht. De herfst heeft ook zijn eigen uitstraling. Hoewel in de herfst de bomen kaler worden, worden we eerst getrakteerd op vurige rode, knal oranje en fris gele bladeren. Op rood met witte paddenstoelen en spectaculaire zonsondergangen. Door de regen is het vaak genieten van regenbogen die hoog over het landschap reiken. De ochtenden worden vaak gedomineerd door een laagje mist en de laaghangende zon biedt zonneorgels door het bladerdak. De herfst is prachtig voor lange wandelingen en fietstochten, voor uitwaaien aan het strand, tochten door het bos en om met een kop thee en een warme trui voor het raam te zitten. Kortom: het is volop genieten. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Natuur bereidt zich voor op de winter

In de herfst verliezen de meeste loofbomen (eiken, beuken, kastanjes) hun bladeren. Ook andere planten staan erom bekend dat ze hun bladeren verliezen. Zij doen dit, omdat de boom dan in winterrust kan gaan. Hij kan zijn energie en voedsel sparen voor de stam en ervoor zorgen dat hij in de lente weer kan uitlopen en mooie bladeren krijgen. Die voorbereiding op de winter brengt dus die prachtige kleuren voort.


Genieten van de natuur

Waar geniet je het meest van de herfst? In de natuur natuurlijk. Ga naar het bos, zoek de duinen op en ga naar het strand. Of combineer het met een dagje dierentuin. Het is zo leuk om te dieren te zien spelen tussen de herfstbladeren! Overigens vind je de mooiste wandel- en fietsroutes voor de herfst via ANWB.nl of Natuurmonumenten.nl.


Genieten van herfstkleuren

Een tip: als je gaat wandelen of fietsen door de prachtige kleuren van de herfst, neem dan zeker je fotocamera mee. Het levert namelijk altijd mooie plaatjes op. Van het licht dat door het nog aanwezige bladerdak valt bijvoorbeeld of van de koeien in een laagje mist. En wat dacht je van onstuimige golven op zee? Ga eens op zoek naar een schilderachtige reflectie in het water of vind een prisma in het water. Ik hou er van! Als het even kan, ben ik daarom graag buiten te vinden tijdens de herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.