vrijdag 8 oktober 2021

Keukenhof gestart met planten voor de lente

Hoera! De bloembollen gaan de grond weer in om bezoekers van Keukenhof in 2022 een kleurrijke lente te bieden. Gisteren zijn de eerste bollen in Keukenhof geplant bij Het Witte Paard in het park. Keukenhof kijkt reikhalzend uit naar de lente, wat ze verwachten weer veel bezoekers tussen de tulpen, krokussen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers te verwelkomen! Overigens raadt Keukenhof ook aan om nu zelf ook de bollen te gaan planten, zodat je in het voorjaar geniet van een prachtige, kleurrijke lentetuin. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


foto: Keukenhof

Optimistisch naar 2022

Vorig jaar kon Keukenhof niet open, vanwege corona. Afgelopen jaar moest het park om dezelfde reden gesloten blijven. Enkele dagen was het park open tijdens de pilot voor Testen voor toegang, maar dat was het. Directeur Bart Siemerink kijkt met veel enthousiasme uit naar het komende lenteseizoen: ‘Twee seizoenen konden bezoekers online van de bloemenpracht genieten. Maar dan mis je natuurlijk de geuren en de echte beleving van ons park: de lente, buiten in de natuur in een overweldigende kleurenzee.’ Om de bezoekersbeleving zo groot mogelijk te laten zijn: ‘Dit doen wij door dagtickets aan te bieden met een tijdslot. Zo komt er een maximaal aantal bezoekers per dag in Keukenhof. “Daarmee wordt de beleving voor de bezoeker nog beter en voorkomen we drukte op de wegen rondom Keukenhof.’ Het thema voor het komende seizoen is ‘Flower Classics’, want bloemen zijn belangrijk voor mensen. Als klassieke symbolen komen ze voor in kunst, architectuur en design. Keukenhof opent in 2022 op 24 maart de deuren en zal tot en met 15 mei de bloemenpracht tonen. Voor tickets en meer informatie ben je van harte welkom op Keukenhof.nl.


foto: Berry de Nijs/Writing Berries

Paarden slepen dikke boomstammen op Landgoed Keukenhof

Op Landgoed Keukenhof is er overigens ook van alles gaande. Zo sleepten twee imposante trekpaarden op 1 oktober jl. samen meterslange essenboomstammen over het landgoed. In 2019 is de houtvijver op Landgoed Keukenhof schoongemaakt. Deze is daarna een jaar lang gebruikt om 50 essen te ‘wateren’. Dit is een eeuwenoude techniek die ervoor zorgt dat hout duurzamer wordt. Het wateren van hout werd toegepast om uit boomstammen bestendig, goed bewerkbaar en rustig timmerhout te verkrijgen. Gewaterd hout trekt bijvoorbeeld minder krom. Na een jaar ‘wateren’ zijn de stammen klaar voor verwerking. En ja, dan komen de trekpaarden van Paard aan ’t werk graag helpen om de bomen uit de vijver te halen, net zoals vroeger. Henk de Mooij, manager parkbeheer bij Keukenhof is enthousiast over wat hij ziet: ‘We laten graag zien hoe het er vroeger aan toeging op het landgoed. Dit is een mooie manier om bosonderhoud te plegen op een manier zoals het honderden jaren geleden ook al gebeurde. Het is prachtig om de paarden aan het werk te zien.’ Delen van de oude bomen worden hergebruikt op het landgoed en er gaan boomstammen naar Bollenstreekhout die er mooie houtproducten van maken.


foto: Keukenhof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.