dinsdag 5 oktober 2021

Groene Nieuwtjes met handige, duurzame producten

Ben je nog op zoek naar een leuk, duurzaam cadeau voor de komende feestmaanden? Deze handige, duurzame en fijne producten zijn niet alleen om weg te geven of te krijgen; ze zijn ook nog eens goed voor het milieu. Vandaag in Groene Nieuwtjes handige lekvrij, herbruikbare opbergzakjes, herpakpapier, een feestfoto cloudservice, versgeplukte bloemen en zeep zonder plastic.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stasher: herbruikbare opbergzakjes

Als je een dagje uit gaat, dan wil je vaak wel iets lekkers meenemen. Een broodje voor onderweg bijvoorbeeld of een zakje fruit. Maar ja, een trommeltje meenemen is niet altijd even handig en boterhamzakjes vormen nog altijd plastic afval. Stasher heeft dan dé oplossing voor je. Stasher zijn herbruikbare boterhamzakjes waarin je met gemak voedsel met je meeneemt. De zakjes zijn gemaakt van siliconen die het voedsel veilig en luchtdicht bewaren. Je kan er zelfs eten mee opwarmen in kokend water of in de magnetron. Handig voor dat hapje voor je kleintje. En na gebruik was je ze eenvoudig af in de vaatwasmachine! De Stasher zakjes zijn er in verschillende maten en prijzen. Je koopt ze via de betere ecowinkels en Bol.com. Meer weten? Kijk op Stasherbag.com. (foto: Stasher bag/TTP Concepts)

Heuvelrug Veldboeket nieuwste streekproduct

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft al verschillende streekproducten voortgebracht. De nieuwste in de serie is het Heuvelrug Veldboeket. Duurzaam en natuurlijk geteeld en met liefde geplukt. Je kan het Heuvelrug Veldboeket kopen via Jennita Jansen van het Plukatelier in Doorn. Met de aanschaf van het speciale veldboeket help je meteen de natuur een handje. En het allerleukste? De samenstelling van het boeket wisselt elke week, want ze bestaat uit de mooiste seizoensbloemen die op dat moment bloeien. Haal het mooiste veldboeket in huis en bestel deze via Plukatelier.nl. Voor meer informatie over de streekproducten van de Utrechtse Heuvelrug bezoek je de website PuurUtrechtseHeuvelrug.nl. (foto: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug)

HappySoaps te koop bij PLUS

PLUS staat voor goed eten en zet zich in voor duurzamere producten. Daarom kun je nu bij PLUS de 100% plasticvrije verzorgingsproducten van HappySoaps kopen. Hiermee is PLUS de eerste supermarkt waar dit merk te koop is. HappySoaps (je hebt er op Facebook vast wel eens een reclame van voorbij zien komen) zijn verzorgingsproducten voor het haar, maar dan zonder plastic fles erom heen. De producten van HappySoaps zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk voor het milieu zijn. Ze zijn vegan, vrij van palmolie en verpakt in gerecycled karton. Alle producten worden volgens eigen recept handgemaakt in de zeperij van Marcel en Marco Koers in Hall. Op TheHappySoaps.com lees je meer over deze heerlijke producten. En wil je weten wat PLUS nog meer doet om het milieu te ontlasten? Dan kijk je op PLUS.nl. (foto: HappySoaps)

Winnaars 31ste HEMA ontwerpwedstrijd bekend

Yvonne Bruin uit Eindhoven heeft de HEMA design contest gewonnen. Het thema luidde ‘duurzaam feestvieren’ en zij bedacht hier de HeyMe voor. HeyMe is een innovatie oplossing voor een duurzame herinnering aan een feestje. HeyMe is een digitale cloudservice waarbij je foto’s kan delen met andere feestgangers. Vanuit deze cloud kan je vervolgens de leukste foto’s laten afdrukken door de HEMA fotoservice. De publieksprijs van deze wedstrijd ging naar Susanne Osinga uit Amsterdam. Zij bedacht het ‘Herpakpapier’. Dit is inpakpapier bestaande uit een set wikkeldoeken en een feestelijk lint. Eenmaal uitgepakt kunnen de doeken gewassen worden en opnieuw worden gebruikt om cadeautjes in te pakken. Op de website HEMA.nl lees je meer over wat HEMA doet voor duurzaamheid in het assortiment. (foto: HEMA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.