dinsdag 12 oktober 2021

Deze herfstvakantie: Dino’s in de dierentuin

Dinosauriërs. Ze spreken tot de verbeelding. Want hoe bijzonder is het, dat deze dieren miljoenen jaren geleden over de aarde liepen (en vlogen). Al die tijd dat er dinobotten worden opgegraven, hadden we een bepaald beeld van deze dieren. Maar door de jaren heen is dat toch flink veranderd. Dino’s zijn cool en bijzonder en staan aan het begin van het dierenleven op aarde zoals wij dat nu kennen. Geen wonder dat dierentuinen iets tofs met het thema ‘dino’s’ doen deze herfstvakantie! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort staat bekend om haar grote dinopark. Ieder jaar is daar wel iets te beleven en ook dit jaar is het avontuur van de DinoAdventures groter dan ooit! Dit jaar draait het om vulkaanuitbarstingen. ‘In ons Dinopark beleef je avonturen uit de oertijd, maar toch is dit jaar het thema actueler dan ooit. De vulkaan op La Palma houdt de gemoederen flink bezig, maar ook in de tijd van de dino’s hadden vulkaanuitbarstingen een grote impact,’ legt projectleider Hylke uit. ‘Wij leggen tijdens de Adventures een link tussen het verleden, het heden en de toekomst. De bezoeker ontdekt wat extreme natuurverschijnselen doen met onze leefomgeving. Dit jaar is iedereen uitgenodigd om samen met de Dinoranger op kraamvisite te gaan bij de dinosaurussen. Maar… er staat een vulkaan op uitbarsten en daar worden ook de dino’s onstuimig van. Wat volgt is een onvergetelijk avontuur door het bos, moeras een grot. Langs brokstukken en gloeiende lava baant de bezoeker zich een weg naar de safe rooms.’ Heb jij zin om mee te doen? Het programma draait van 16 tot en met 31 oktober en is gratis te bezoeken als je beschikt over een entreeticket met tijdslot (of abonnement) voor het park. Adviesleeftijd is minimaal 5 jaar oud. Je kan via DierenParkAmersfoort.nl/DinoAdventures tegen gereduceerd tarief speciale Vroegboektickets kopen. (foto: DierenPark Amersfoort)

20 dino’s in ZooParc Overloon

Ze lopen er alweer een tijdje rond (sinds 1 oktober) en zullen tijdens de herfstvakantie net zo te bewonderen zijn: de 20 levensgrote dinosaurussen! Je kan ze gewoon tussen de dieren in spotten op spannende plekken. De dino’s blijven in Overloon tot en met 7 november. Uiteraard zijn de dino’s zoveel mogelijk geplaatst in de themagebieden waar ze oorspronkelijk zouden hebben gewoond. Een van de dino’s is namelijk de Irritator (de ergerniswekkende) welke vooral in Zuid-Amerika voorkwam en daarom nu te zien is in expeditiedeel Madidi. Overigens kreeg deze dino de naam Irritator, omdat het restaureren van de schedel door paleontologen zoveel tijd in beslag nam. De levensechte dino’s (waarvan er enkele bewegen en geluid maken) zie je normaal in World of Dinos, de grootste dinosaurus expo van Europa. Meer weten? Kijk op ZooParc.nl. (foto: ZooParc Overloon)

20 dino’s in AquaZoo Leeuwarden

Ook in het Friese AquaZoo zijn al geruime tijd 20 verschillende dino’s te bewonderen die oorspronkelijk bij World of Dinos staan. Tot en met 31 oktober zijn onder meer zee-dino’s te zien, zoals de Plesiosaurus en de Mosasaurus. Natuurlijk kom je ook een Triceratops en een Tyrannosaurus Rex tegen in het park. De levensgrote beelden zijn verdeeld over het park en worden vergezeld door educatieve informatieborden. (foto: AquaZoo Leeuwarden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.