dinsdag 31 maart 2020

Writing Berries Maandoverzicht Maart 2020

Het is de laatste dag van maart. Maart is traditioneel de maand waarop veel dagjes uit de deuren weer openen. De maand waarin ik bij de openingsdag door de Keukenhof zou hebben gehuppeld. De maand van uitkijken naar de lente en naar buiten gaan… Maart begon goed. Zo bezocht ik met een zeer goede vriendin Madurodam op een zeer zonnige donderdag. Rustig was het wel, want corona was toen al onder ons. Nog geen dag later besloten alle musea dicht te gaan als coronamaatregel, de dierentuinen volgden daarop snel en uiteraard de pretparken. Wie kon werkte thuis. Scholen gingen dicht en ineens stond het leven stil en ging ieder gesprek over corona. En nu nog eigenlijk. Stiekem hoopte ik dat ik niet over corona en coronamaatregelen hoefde te schrijven, maar met de sluiting van alle uitjes, moest ook ik ineens ander nieuws brengen. En dat levert dus nu een heel ander Writing Berries Maandoverzicht op. Ik wens je veel gezondheid toe en leesplezier. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Tijdsloten in het museum: handig of niet?

Deze maand startte ik met het fenomeen ‘tijdslot’ dat in veel musea wordt gehanteerd. Bijvoorbeeld als men veel drukte verwacht voor een tentoonstelling. Een tijdslot zorgt ervoor dat publiek gefaseerd het museum bezoeken. Is het handig? Je leest het in dit artikel door op de link in het tussenkopje te klikken.

Leukste Uitje van Overijssel 2020

De top 3 Leukste Uitjes van Overijssel, zoals gekozen door de leden van de ANWB, hebben gemeen dat er veel natuur bij komt kijken. Dieren en spelen staan hier echt centraal. De top 3 bestaat ook uit oude bekenden. Benieuwd welke het zijn? Klik op het tussenkopje en je weet het.

Dagje uit nieuws voor het voorjaar

Met het mooie weer voor de deur en de lente in de lucht, was het weer eens tijd voor een Dagje uit nieuws. Bijvoorbeeld met nieuws van Plopsa en Le Champion wandeltochten. Maar ook Pieterburen, De Acht Zaligheden en Klimrijk Brabant hadden wat leuks te vertellen. Helaas zijn de activiteiten van De Acht Zaligheden en Le Champion voorlopig afgelast.

Dier van de Maand: Aziatische olifant

Zowel DierenPark Amersfoort, als ARTIS en Dierenrijk verwachten dit voorjaar een geboorte van een Aziatische olifant. En daarom staat deze maand de Aziatische olifant centraal in Dier van de Maand. De kleine reusjes laten nog een beetje op zich wachten, maar in dit artikel lees je vast van alles over deze prachtige dieren.

De Mesdag Collectie presenteert: Mancini, Eigenzinnig & Extravagant

Momenteel is De Mesdag Collectie gesloten, maar voor de coronamaatregelen in gingen, openden zij de tentoonstelling Mancini, Eigenzinnig & Extravagant. De tentoonstelling laat werken van Antonio Mancini zien die hij aan Hendrik Willem Mesdag heeft gestuurd om te verkopen of om te houden. (foto: De Mesdag Collectie)

Leukste Uitje van Gelderland 2020

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft daarom ook nog veel meer dagjes uit om uit te kiezen. De leden van de ANWB echter kozen voor exact dezelfde drie uitjes in exact dezelfde volgorde als vorig jaar. Dan moeten het toch wel echt superleuke uitjes zijn. Nieuwsgierig? Klik op bovenstaand tussenkopje en je ontdekt deze top 3.

Genieten van… Almere Jungle

In Almere, op Stadslandgoed de Kemphaan, ligt een jungletuin genaamd Almere Jungle. Hier geniet je van veel verschillende vogels, schildpadden, vissen, aapjes, eekhoorns en nog veel meer dieren. De flora en fauna zijn zo op elkaar afgestemd dat je steeds in een nieuwe wereld wandelt.

Wegens corona maatregel gesloten

Eigenlijk wilde ik niets schrijven over corona, omdat het ‘mijn’ branche nog niet had gevonden. Maar door de maatregel om evenementen van 100 mensen en meer af te gelasten, kon ook ik niet meer om het virus heen. Dit artikel geeft het begin aan van de coronaperiode en de sluitingen van dagjes uit.

WILDLANDS & IVN Natuureducatie slaan handen ineen

WILDLANDS wil een groter en beter educatief programma aan schoolkinderen aan bieden. Samen met IVN Natuureducatie gaan zij de leukste projecten ontwikkelen, waaronder de Leukste Biologieles van Nederland. De verschillende projecten worden de komende jaren uitgerold in het park.

Hond Gezond: Klaar voor het voorjaar

Het voorjaar is hier! Het zonnetje schijnt zo heerlijk door het raam (al is het buiten door de wind best fris) en mijn hondje geniet ervan. Hij wil uren buiten snuffelen. Zo duurt ons wandelingetje ook vaak iets langer (wat ik heel niet erg vind). Het voorjaar brengt echter ook parasieten mee en in dit artikel vertel ik daar wat meer over.

Thuis aan de slag: tips voor thuiswerken en tegen verveling

Het is een feit: de een kan beter thuiswerken dan de ander. Waar de één gedisciplineerd zijn dag indeelt en aan het werk is, is de ander snel afgeleid door een stapel was of de verleiding van een spelletje. Met deze tips lukt het iedereen om (tijdelijk) vanuit huis te werken, zonder afleiding.

Leukste Uitje van Flevoland 2020

De prijzen werden in de provincie Flevoland uitgereikt aan twee jungletuinen. Je leest het goed; twee prijzen werden er in deze provincie uitgereikt. De uitjes hoefden alleen nog uit te maken wie met het goud en wie met het zilver naar huis ging. Om welke twee uitjes het gaat en hoe het kan dat er maar twee prijzen zijn uitgereikt, lees je in Leukste Uitje van Flevoland 2020.

Virtueel naar het museum & kijkjes achter de schermen

Corona heeft veel roet in het dagelijks leven gegooid. En dat geldt ook voor de dagjes uit. Maar om ons bezoekers toch te verwennen met kunst en dierentuinen, is het mogelijk om virtueel op bezoek te gaan. In dit artikel staat vooral centraal hoe je musea vanachter je computer bezoekt met een paar digitale dierentuinmogelijkheden.

Een goed gevoel van de natuur

Mensen zijn niet gemaakt om hele dagen binnen te zitten. Dat blijkt nu met corona helemaal het geval. Maar buiten zijn is ook goed voor een mens. Vooral in het lentezonnetje, want onder invloed van de zon maakt de huid vitamine D aan en dat hebben we nu extra hard nodig. Ga dus ook in coronatijd gewoon naar buiten, maar… hou wel die anderhalve meter afstand van elkaar.

Natuurlessen voor thuis van Freek Vonk, WNF en Beekse Bergen

De scholen zijn dicht en dat betekent dat kinderen massaal leren wat het is om zelf te studeren. Uiteraard met behulp van online lessen van de docenten. Heeft je kind zin om ondertussen iets meer te leren over het klimaat en de natuur? Dr. Freek Vonk, WNF, Beekse Bergen, AquaZoo Leeuwarden, ZooParc Overloon en Dierenrijk hebben ieder wat leuks voor de kinderen voorbereid.

Goed Doel: voor de Aziatische olifant

Het Dier van de Maand maart is de Aziatische olifant, omdat meerdere dierentuinen een kleine reus verwachten. Dit keer in Goed Doel heb ik daarom ook meerdere doelen opgenomen die zich inzetten voor de Aziatische olifant. Sommigen herken je wellicht, omdat ze al eens eerder uitgebreid aan bod zijn geweest in Goed Doel.

28 maart 2020 Earth Hour

Het jaarlijkse evenement waarbij we 1 uur het licht uit doen om zo aandacht te vragen voor het milieu, ging dit jaar uiteraard door. Maar wel op een andere manier dan we van de afgelopen jaren gewend zijn. Er waren geen grote manifestaties. Maar thuis kan je ook meedoen. In dit artikel vond je enkele tips.

Leukste Uitje van Limburg 2020

De leden van de ANWB houden van de natuur en de historie van Limburg. Dat zie je namelijk sterk weerspiegelt in de top 3 die zij hebben uitgekozen. Een top 3 vol kastelen, bier en dieren. En vooral een top 3 om naar uit te kijken, zodra de coronamaatregelen worden versoepeld.

Stadsbeeld: Mannes & Bartje

Assen kent veel mooie standbeelden in de stad, maar twee daarvan zijn echt iconisch. Dat is de zes meter hoge Mannes en de één meter hoge Bartje. In deze Stadsbeeld vertel ik meer over beide beelden en waarom ze zo bijzonder zijn voor Assen en Drenthe. Klik op de link in het tussenkopje en ontdek Mannes & Bartje.

Geniet digital van de lente in Keukenhof

Onder het mom ‘als jij niet naar Keukenhof kan komen, dan komt Keukenhof naar jou’ is het lentepark verschillende video’s en vlogs aan het opnemen over het park. Leer meer over de bloemen en favoriete plekken van medewerkers. Maar zie vooral hoe mooi het park er bij ligt. Zo kun je toch een beetje naar Keukenhof dit seizoen.

Digitaal naar de Dierentuin – en andere acties

We kunnen niet naar de dierentuin, dus komen de dierenparken naar ons. Zo stap je in een jeep en rij je mee met de autosafari van Beekse Bergen, volg je via vlogs het reilen en zeilen in Blijdorp en WILDLANDS en neemt DierenPark Amersfoort je mee naar de olifantenstal via de webcam. Daarnaast zijn er nog een paar acties opgezet voor kleinere dierentuinen en zeehondenopvangcentra.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.