vrijdag 20 maart 2020

Een goed gevoel van de natuur

Ik zal niet liegen; mijn vaatje positieve energie was ineens op van de week. Al die berichtgevingen rondom corona gingen mij toch ook niet in de koude kleren zitten. Ook al ben ik gewend om als freelancer veel vanuit huis te werken, heb ik ook wel eens last van cabin fever. Maar… er is niet veel te doen buiten, want alle uitjes waar ik normaal naar toe ga zijn dicht. Toch is dat naar buiten gaan wel heel belangrijk. Een beetje frisse lucht is namelijk goed voor een mens. Even zuurstof ophalen en je hoofd leeg maken. Ga dus de natuur in, maar houdt wel afstand van elkaar. En haal de natuur in huis door middel van een voorjaarsboeket. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ga naar buiten

De natuur ontwaakt, want de lente is begonnen. Maak eens een fietstochtje door de polder of een wandeling bij je in de buurt. Er is genoeg groen te zien en bloemen om te ervaren. Geniet van de kleuren om je heen en maak je hoofd even leeg. Zelf ben ik naar Nationaal Park De Hoge Veluwe geweest om die reden. En ben ik in de wijk de bloemen gaan opzoeken. De natuur heeft een helende werking op ons. Luister naar de vogeltjes om je heen, geniet van de wind en – als die schijnt – laat de zon even binnen. Je huid maakt namelijk onder invloed van de zon vitamine D aan, een vitamine dat zorgt voor een goed, gelukkig gevoel en je weerstand op peil houdt.


Of haal een bloemetje in huis

Bloemen zeggen soms meer dan wij mensen kunnen uitdrukken. Juist in deze tijden is het heel belangrijk dat we in contact blijven met elkaar, zelfs als we onze afstand moeten bewaren om elkaar niet te besmetten. Dus stuur eens een bosje bloemen naar een ander of haal een bloemetje voor wat extra vrolijkheid zelf in huis. Topbloemen.nl helpt lokale bloemisten op dit moment door de bezorgkosten voor hun rekening te nemen. Helemaal nu is het belangrijk om elkaar een hart onder de riem te steken met een bloemetje. Bovendien help je de lokale bloemist ook een handje. Kijk snel op TopBloemen.nl en help de lokale bloemist deze periode door, maak iemand blij met een mooi boeket en haal ook zelf de natuur in huis. Want zeg nu zelf, het is lente. En lente vieren we met bloemen.


Steun de bloemist

Wist je dat de sierteelt het derde grote exportsector van Nederland vormt? Mainports Schiphol en de Rotterdamse Haven zijn de enige twee andere exportsectoren die de sierbloementeelt voor zich moet laten. Het is dan ook verantwoordelijk voor zo’n 35% van de wereldwijde export in bloemen. Het exporteren van bloemen en planten is goed voor 6,2 miljard euro omzet op een totale sector omzet van 7 miljard euro. De sector biedt werk aan circa 150.000 mensen (bron: Royal FloraHolland). Volgens cijfers van TopBloemen.nl wordt nu 50% van de geteelde bloemen weggegooid. En dat is zonde, nietwaar. Veel bloemen zijn al naar verzorgingshuizen gestuurd, maar geen afname van bloemen betekent dat het product waardeloos is. En bloemen zijn verre van waardeloos. Daarom roept TopBloemen.nl iedereen op om juist nu een bloemetje in huis te halen of om te laten bezorgen aan je (groot)ouders in verzorgingshuizen, die lieve buur die nu voor je kookt, mensen in de zorg of ieder ander die je gewoon wil opfleuren met een bloemetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.