maandag 30 maart 2020

Digitaal naar de Dierentuin – en andere acties

Een dagje uit naar de dierentuin zit er voorlopig nog niet in. Hoewel iedere dag de situatie kan veranderen, wacht ik ook met smart tot ik weer naar een dierentuin mag. Ondertussen brengen de dierentuinen hun dieren bij ons in de huiskamer. Niet letterlijk natuurlijk, maar via video’s, vlogs en foto’s via de diverse social media kanalen, waaronder Facebook en Instagram. Ga daarom mee op digitale wijze naar de dierentuin. Daarnaast vind je in dit artikel een drietal acties voor dierenparken die nu wat extra hulp nodig hebben voor hun dieren. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Updates uit de dierentuin

Ga je mee op digitaal avontuur naar de dierentuin? Via webcams houden verschillende parken ons bezoekers al op de hoogte van het wel en wee in het park. Maar… er gebeurt meer.
DierenPark Amersfoort is weer meer actief op hun social media kanalen met leuke updates uit het park met filmpjes van de dieren en de verzorgers. Zo blijf je bijvoorbeeld op de hoogte van de olifantenfamilie en van geboortes.
Ook Burgers’ Zoo gaat geregeld live op hun social media om zo bezoekers mee te nemen op het park. Samen met verschillende sfeerimpressies geniet je zo vanachter je computer van het park.
Wil je weten hoe het gaat in Diergaarde Blijdorp? Of mis je de dieren uit WILDLANDS? Via hun social media kanalen volg je ook met gemak dierverzorgers en de dieren in het park. Check ook de website van jouw favoriete dierentuin om zo nog meer te weten te komen over het reilen en zeilen van de dieren en verzorgers in coronatijd. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries –screenshot DierenPark Amersfoort)

Beekse Bergen autosafari

Safaripark Beekse Bergen kun je op verschillende manieren bezoeken. Te voet, per boot én met de auto. De autosafari vind ik heel bijzonder. Je komt zo dichtbij de dieren. Om iedereen die Beekse Bergen mist en met name de autosafari mist, heeft het park een 43 minuten durende video op hun YouTube kanaal geplaatst, genaamd Ga mee op autosafari. Een bijzondere rit, waarbij je alle dieren weer even ziet. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – screenshot Beekse Bergen)

Elke dag live meekijken bij Zeehondencentrum Pieterburen

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van zeehonden in de opvang? Iedere dag tussen 11:00 en 12:00 uur gaat Pieterburen live op Facebook en mag je meekijken. Zo kom je toch nog een beetje digitaal op bezoek. Daarnaast is er ook een webcam actief, zodat je op ieder gewenst tijdstip even bij de zeehondjes kan buurten. Wil je trouwens een extra donatie doen? Voor € 5 koop je voor een zeehond al een portie vis. Kijk voor meer informatie op Zeehondencentrum.nl.

Doneer een emmertje vis aan Ecomare

Nu er geen bezoekers naar Ecomare komen, heeft de opvang geen inkomsten om eten te kopen voor hun bewoners. Daarom vraag het centrum om donaties. Voor € 10 doneer je al een emmertje vis waar een zeehond vier dagen van kan eten. Maar je mag ook € 1 doneren of meer. Met iedere bijdrage is het centrum namelijk blij. De actie staat online sinds vrijdag en er is al heel wat geld opgehaald. Wil je ook helpen? Kijk op Ecomare.nl. Als je trouwens de zeehondjes mist (net als ik) dan is het mogelijk om via een webcam mee te kijken op het terrein. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Doneer een kratje groente en fruit

Zoovaria is een groep dierentuinliefhebbers die vooral via social media hun liefde voor dieren, dierenparken en dierentuinfotografie deelt. Ook zij zijn een inzamelingsactie gestart: doneer een virtueel kratje groente en fruit aan de kleinere dierentuinen. Nederland telt namelijk best veel kleinere parken die dit zeker hard nodig hebben. De actie staat in zijn geheel beschreven op de Zoovaria Facebookpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.