dinsdag 24 maart 2020

28 maart 2020 Earth Hour

Aankomende zaterdag, van 20:30 tot 21:30 uur gaat het licht weer een uurtje uit voor Earth Hour. Normaal zijn er veel activiteiten rondom Earth Hour, zoals nachtelijke wandelingen, light painting workshops en meer. Maar door de getroffen maatregelen rondom corona zijn alle evenementen afgeschaft. Dat wil echter niet zeggen dat we zelf thuis niets aan Earth Hour kunnen doen. De meest simpele vorm: doe het licht uit, steek een milieuvriendelijk kaarsje aan en vertel elkaar eens een verhaal. Daarnaast organiseert Earth Hour dit jaar online activiteiten. Maar dan is het wel zo fijn om niet de laptop, je mobiel of tablet aan het stroomnet te hangen gedurende dat uur. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Online activiteiten via EarthHour.org

Ben jij zo iemand die graag iets bijzonders wil doen tijdens Earth Hour? Via de internationale Engelstalige website EarthHour.org worden veel verschillende suggesties gegeven van hoe je Moeder Aarde blij maakt met dat uurtje in het donker. Online is er veel te beleven. Zo worden er TikTok challenges en competities gehouden, waaronder de #DanceForThePlanet en #FlipTheSwitch challenges. Ook vraagt de organisatie om te delen wat je thuis doet tijdens dat uurtje in het donker via social media. Met de hashtag #earthhour op Instagram (@EarthHourOfficial), Twitter en Facebook (beide @EarthHour) ziet de wereld ook wat je doet. Zo kunnen we toch samen dit belangrijke uurtje in het donker beleven.

Lekker knus thuis

Geen zin om mee te doen met allerlei challenges enzo? Doe dan gewoon lekker thuis het licht uit en doe de wereld om je heen ook uit. In deze roerige tijden is het ook wel net zo lekker om even geen mobieltjes en tablets te pakken. Het uur kom je zo door, door bijvoorbeeld bij kaarslicht een bordspelletje te doen, elkaar voor te lezen, samen een verhaal te bedenken, te knutselen of iets anders zonder licht te doen. Neem Earth Hour als thema voor schilderkunst en andere creatieve dingen. Dat is natuurlijk wel zo leuk. Ook samen akoestisch muziek maken, een uurtje mediteren of yoga oefeningen doen en languit op de bank hangen terwijl je even helemaal niets doet, zijn natuurlijk ook fijne activiteiten. Deel dan na het uur eens wat je hebt gedaan met de wereld ter inspiratie. O, ook heel fijn: in het donker een uurtje naar de sterren staren…

Doe het licht uit…

Earth Hour vraagt iedereen in de wereld om op hun lokale 20:30 uur tijd het licht uit te doen voor een uurtje. Vanuit de ruimte zie je dan een golfbeweging van licht en donker over de planeet gaan die verspringt van tijdzone naar tijdzone. Met deze actie vraagt het Wereld Natuur Fonds samen met andere partners al sinds 2007 aandacht voor het klimaat en voor Moeder Aarde. Dit ene uurtje het licht uit scheelt een beetje voor het klimaat. Het is vooral bedoeld om ons aan het praten te krijgen over klimaatveranderingen en wat je kan doen om Moeder Aarde weer gezond te maken. Tijdens dat uurtje in het donker kun je samen bijvoorbeeld eens kijken naar je recycleplan voor papier en plastic, maar ook hoe je verder kan besparen op energieverbruik. Dit ene uurtje in het donker maakt een verschil. Doe je ook mee? Op WWF.nl lees je er ook meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.