zaterdag 21 maart 2020

Natuurlessen voor thuis van Freek Vonk, WNF en Beekse Bergen

Door het coronavirus werken niet alleen de volwassenen thuis, ook de kinderen zijn voor een groot deel aangewezen op thuiswerken. Gelukkig hebben veel scholen al bladen met week- en dagtaken opgestuurd, want het is juist nu belangrijk dat de kinderen niet achterraken met hun schoolwerk. Door een goede routine met to do-lijstjes en dergelijke aan te leren, komt dat vast wel goed en dat schoolwerk raakt wel af. Maar… hebben je kinderen veel tijd over en vervelen ze zich een beetje? Biedt ze dan eens wat leuk lesmateriaal aan over de natuur. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens superleuk! Dr. Freek Vonk, het Wereld Natuur Fonds en Beekse Bergen bijvoorbeeld bieden toffe lessen aan, waar je kind van leert op een leuke manier. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Meester Freek op YouTube

Wie Freek volgt op Instagram heeft gezien dat hij nu ook thuiszit. Daar is hij uiteraard aan het werk en aan het trainen, maar… hij neemt er ook video’s op over het dierenrijk voor de kinderen als Meester Freek. Zijn aanstekelijke enthousiasme en toffe verhalen helpen zeker om het leren nog net even een beetje leuker te maken. Je vindt de filmpjes van Meester Freek via het YouTube kanaal van Freek Vonk. Dus heb je altijd al les willen hebben van Freek? Ga dan snel naar zijn YouTube kanaal. (foto: FreekTV)


WNF Toekomstkunde

Het WNF maakt al langer lesmateriaal voor kinderen in groep 5 tot en met 8. En deze zijn natuurlijk nu ook heel goed in te zetten. Er zijn allerlei lesbladen over het klimaat, plastic en zelfs over het coronavirus. Daarnaast kunnen kinderen meer leren over bevers in Nederland, de olifant in je achtertuin en waarom koolmezen een goede bestrijding vorming tegen de rupsenplaag. De lessen download je gemakkelijk via de website van WNF.nl. Bij het downloaden kun je kiezen voor de les voor groep 5/6 of groep 7/8. En je kan voor jezelf een handleiding met goede antwoorden downloaden. (foto: WNF)


Ranger voor de klas

De dierentuinen AquaZoo Leeuwarden, Beekse Bergen, Dierenrijk en ZooParc Overloon gaan vanaf maandag op schooldagen leuke, leerzame lessen uitzenden via livestream om zo kinderen een leerzame aanvulling te bieden op het thuis leren. Ieder park doet het net even anders, waardoor je kind precies kan leren wat hij of zij wil. Het lespakket bestaat uit verschillende onderdelen, te weten:
AquaZoo Leeuwarden start vanaf maandag met AquaSchool. Op schooldagen om 11:00 uur kunnen kinderen via livestream een les van een Ranger volgen. Omdat het om een livestream gaat, kan je meteen vragen stellen over het onderwerp. De livestream vindt plaats op de Facebook pagina van AquaZoo Leeuwarden. Kinderen mogen ook via de Facebookpagina onderwerpen aandragen die ze graag behandeld zouden zien in de les. Kijk voor meer informatie op Facebook.com/AquaZooLeeuwarden.
Safaripark Beekse Bergen opent de virtuele schooldeuren op dinsdag en donderdag om 10:00 uur voor een online biologieles, gegeven door de eigen Rangers. De kinderen krijgen op de Safari School ook een opdracht van de Rangers om lekker zelf aan de slag te gaan. Ook hier mogen kinderen eigen onderwerpen aandragen. De lessen worden onder meer op de Facebook pagina van Beekse Bergen uitgezonden. Kijk daarvoor ook op Facebook.com/BeekseBergen.nl.
ZooParc Overloon gaat drie keer per week vloggen om iedereen op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt in de dierentuin. En natuurlijk hoe het gaat met de dieren. Dit zal via hun social media kanalen (waaronder Facebook) te zien zijn. Dierenrijk gaat knutselen met de kinderen. Drie keer per week is er een nieuwe knutselopdracht, maar ook gaat de dierentuin kinderen uitdagen om onderzoekjes te doen binnen en buitenshuis. De opdrachten vind je ook weer via de social media kanalen van het park, zoals Facebook. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Beekse Bergen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.