donderdag 5 maart 2020

Dagje uit nieuws voor het voorjaar

De Voorjaarsvakantie is misschien voorbij, maar de dagjes uit genieten nog volop van de leuke activiteiten die ze hadden gepland. In dit Dagje uit nieuws komt onder meer de actie met nestkastjes van Klimrijk Brabant voorbij. Daarnaast is er nog wandelnieuws, kun je mee Olaf de zeehond naar zee te brengen en verwelkomde Plopsa meer bezoekers dan voorgaande jaren in de Voorjaarsvakantie. Klik dus snel op ‘Meer lezen’ hieronder en ontdek meer nieuws van de leukste dagjes uit in Nederland en BelgiĆ«. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bezoekers betalen met 129 nestkastjes in Klimrijk Brabant

Tijdens de Voorjaarsvakantie kon je bij Klimrijk Brabant voor je entree betalen met een nestkastje voor kool- en pimpelmeesjes. Dat lieten de bezoekers die het seizoen kwamen openen niet tegen dovemans oren zeggen. De actie leverde maar liefst 129 vogelhuisjes op! Klimrijk Brabant had voor de gelegenheid ook nog een paar tafels met verf en schilderspulletjes klaargezet, zodat je het huisje ook nog een likje verf kon geven en versieren. De nestkastjes worden de komende weken rondom de parcoursen opgehangen. Met deze actie hoopt het klimbos veel kool- en pimpelmezen aan te trekken dit voorjaar om zo op natuurlijke wijze de processierups te bestrijden. Deze mooie vogeltjes zijn namelijk dol op deze rupsen en voeren ze ook aan hun jongen. Bovendien levert dat een jeukvrije(re) klimomgeving op, zodat je ook in de zomer lekker kan komen klimmen. Meer weten over Klimrijk Brabant? Kijk dan op Klimrijk.nl. (foto: Klimrijk Brabant)


Kunst & Kitsch taxatiedag voor Stichting Opkikker

Op zondag 22 maart aanstaande organiseert Inner Wheel De Kempen in Kempenmuseum de Acht Zaligheden in Eersel een Kunst & Kitsch taxatiemiddag. Drie gerenommeerde taxateurs (Floris van Wanroij, Mischo van Kollenburg en Jacob J. Roosjen) zitten voor je klaar om verborgen schatten uit je huis (of tuin) te taxeren. De zaal gaat open om half 12 waarna om 12 uur de heer Roosjen een lezing geeft over de verzameldrang naar zilver door Europese adel. Om 1 uur begint dan de taxatieronde. De entree voor deze dag bedraagt € 5,- en per object betaal je € 2,- om deze te laten taxeren (maximaal 3 objecten per persoon). De opbrengst van deze Kunst & Kitsch taxatiedag gaat naar Stichting Opkikker. Reserveer vooraf tickets en taxatietijd door het geld direct over te maken op banknummer NL 29 RBRB 0778 1597 01 t.b.v. Inner Wheel De Kempen o.v.v. K & K en naam/namen van
de bezoekers. De kaarten liggen dan klaar bij de entree. Meer weten over deze actie? Kijk ook op Achtzaligheden.nl of de Facebook-pagina van Inner Wheel De Kempen.

Breng Olaf en Trevv naar zee met Zeehondencentrum Pieterburen

8 maart aanstaande gaan Olaf en zijn zeehondenvriendje Trevv terug naar zee! Dat betekent dat beide zeehonden weer helemaal zijn opgeknapt, dankzij de verzorgers van Zeehondencentrum Pieterburen. Een uitzetting is altijd bijzonder, maar voor Olaf en Trevv maakt het team er een extra bijzonder feestje van. En jij mag mee! Je vaart mee met de Dolfijn naar het Rif tussen Ameland en Schiermonnikoog. Daar stap je over met de andere passagiers en de zeehondjes op een kleinere boot om aan land Olaf en Trevv vrij te laten. Op de terugweg serveert de kapitein een zogeheten ‘Captain’s Dinner’. Voor € 79,95 per persoon vaar je mee. Boek je kaarten snel (want vol is vol) via Zeehondencentrum.nl. (foto: Zeehondencentrum Pieterburen)


Topcijfers voor Plopsa in de Voorjaarsvakantie

De Voorjaarsvakantie trok veel bezoekers naar de Plopsa-parken, zelfs 22% meer dan vorig jaar in dezelfde vakantieperiode. Voor Plopsaqua De Panne werd het zelfs de beste vakantie sinds de opening in 2015. Door het stormachtige weer trokken veel bezoekers vooral naar de binnenparken, zoals Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Mayaland, de indoorzone van Plopsaland De Panne. De vrolijke Carnavalshows in Plopsa Indoor Hasselt trokken maar liefst 16% meer bezoekers, waterpark Plopsaqua De Panne haalde 35% meer bezoekers naar het tropisch zwemparadijs en Mayaland verwelkomde 27% meer bezoekers. Mayaland blijft overigens in maart tijdens de weekenden open. Vanaf de Paasvakantie zullen alle parken – ook buiten – weer geopend zijn. Kijk voor meer informatie op Plopsa.be. (foto: Plopsa)


Nieuwe routes voor deelnemers Oer-IJ Expeditie

Nu het voorjaar lonkt, hebben ook steeds meer mensen zin om erop uit te gaan. Lekker uitwaaien aan het strand bijvoorbeeld, tijdens een heerlijke wandeltocht. Wat dacht je dan van de Oer-IJ Expeditie die op Hemelvaartsdag (21 mei) wordt gehouden. Dit jaar is het thema ‘Water’ en met de vernieuwde routes ga je samen op een prachtige ontdekkingsreis door het gebied. Tijdens de tocht kom je verschillende gidsen en acteurs tegen die je meer vertellen over de natuur en de geschiedenis van de Oer-IJ. Hierbij staat de rol van het water centraal in de vorming van het landschap. Je hebt de keuze uit routes van 10, 17, 23, 26 of 32 kilometer. Alle routes starten en finishen vlakbij station Castricum. De kortere routes zijn zelfs geschikt voor kinderen. Bovendien mag je zo lang over de route doen als jij wil. En hoewel het nog lang geen Hemelvaartsdag is, is inschrijven wel aan te raden. Er zijn al ruim 1200 deelnemers ingeschreven en er is ruimte voor 5000 deelnemers (verdeeld over de routes). Inschrijven kan dus tot en met 7 mei of totdat het deelnemerslimiet van 5000 is bereikt. Inschrijven doe je via OerIJexpeditie.nl. (foto: Oer-IJ Expeditie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.