zaterdag 14 maart 2020

WILDLANDS & IVN Natuureducatie slaan handen ineen

De leukste biologieles? Die ervaar je straks in Nortica in WILDLANDS Adventure Zoo. Of wil je liever een educatieve escaperoom doen rondom stroperij in Serenga? Ook wordt er gebouwd aan een educatiecentrum in Serenga. Jazeker: WILDLANDS vernieuwt en educatie staat daarbij hoog in het vaandel. Dat doet het dierenpark uit Emmen niet alleen. Speciaal voor deze projecten gaat het park een samenwerking aan met IVN Natuureducatie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Doel: 30.000 scholieren

Het doel van de samenwerking tussen WILDLANDS en IVN Natuureducatie om gezamenlijk zo’n 30.000 leerlingen naar het park te trekken. Als dierenpark wil WILDLANDS een passend, breder onderwijsaanbod aan scholen aanbieden, passend bij verschillende leeftijden. IVN Natuureducatie heeft deze expertise in huis. Zij organiseren al jaren educatieve projecten over de natuur op scholen en voor kinderen van alle leeftijden. IVN verbindt mens en natuur, daarbij laat het jong en oud zelf beleven hoe leuk, gezond, interessant én belangrijk de natuur is. Hierbij staat zelf leren en doen centraal.

Ontwikkeling van drie projecten

WILDLANDS en IVN Natuureducatie willen dit jaar (met uitloop naar 2021) drie grote projecten uitrollen in het park. Het eerste project dat afgerond zal worden is het biologielokaal in Nortica. Daar wordt een ruimte gecreëerd waar ‘de leukste biologieles van Nederland’ plaats zal vinden. Volgens planning zal dit lokaal half april de eerste leerlingen kunnen verwelkomen. Daarnaast wordt er hard gewerkt om voor kinderen uit het voortgezet onderwijs een escaperoom te ontwikkelen, genaamd Rhino Rescue. Stroperij staat hier centraal en het staat gepland om te openen in schooljaar 2020/2021. Tot slot wordt er een educatief centrum gebouwd in Serenga, genaamd ‘de Savannelodge’. In dit centrum leer je meer over natuurbehoud.

Nieuw logo

Eerder deze maand onthulde WILDLANDS ook hun nieuwe, strakkere logo. Eentje die het karakter van WILDLANDS veel beter uitstraalt. Het nieuwe logo is per direct ingezet in alle communicaties van het park.


Nieuwe logo | tekening van de te bouwen Savannelodge

Meer weten over WILDLANDS? Kijk dan op WILDLANDS.nl. De projecten van IVN Natuureducatie zijn te vinden op IVN.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.