maandag 23 maart 2020

Goed Doel: voor de Aziatische olifant

Mijn Dier van de Maand van maart is de Aziatische olifant. Er zijn maar liefst drie dierentuinen in Nederland die momenteel een kleintje verwachten. Ik vind olifanten prachtige dieren. De dieren in de Nederlandse dierentuinen hebben het goed, maar hun soortgenoten in het wild niet altijd. Gelukkig zijn er verschillende goede doelen die de Aziatische olifant een warm hart toedragen. Omdat het meerdere goede doelen betreft, zet ik er vandaag eens een paar op een rijtje met een korte omschrijving. Uiteraard zijn er ook stichtingen bij van de dierentuinen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

DierenPark Amersfoort zet zich met het Wildlife Fund in voor de Aziatische olifant. Onder meer door nu geld in te zamelen via een sms-actie rondom de geboorte van nieuwste telg. Stuur je het bericht ‘Olifantje’ naar 3669 dan ontvang je direct een bericht als de kleine is geboren. Daarnaast steun je met een donatie (je bepaalt zelf de hoogte) World Land Trust. Zij brengen natuurgebieden samen, zodat de olifant en de mens zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen. Kijk voor meer informatie op WildlifeFund.nl.

Marjo Hoedemaker Elephant Foundation

In dit rijtje van goede doelen voor de Aziatische olifant mag de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation niet ontbreken. Marjo Hoedemaker zet zich al jaren in voor het behoud van de olifant in de wereld. Belangrijkste doel is ook dat olifanten en mensen in vrede naast elkaar kunnen leven. Hiervoor zet Marjo geregeld bijzondere acties op, zoals de verkoop van kunst. Kijk voor meer informatie op MarjoHoedemaker.nl.

ARTIS Natuurbehoud

ARTIS steunt al sinds 2008 de Franse organisatie Awely. Awely zet zich in om conflicten tussen mens en olifant te verminderen. Olifanten komen nog wel eens op de oogst af van de boeren in India. Door andere gewassen te verbouwen, komen de olifanten er niet in de buurt. Zo kunnen mens en olifant rustig naast elkaar leven, zonder ‘last’ van elkaar te hebben. Awely zet zich ook in voor olifanten elders in de wereld. Meer weten? Kijk dan op ARTIS.nl.

Stichting Wildlife

Dierenrijk is een van de Libéma dierentuinen die is aangesloten bij Stichting Wildlife. Deze stichting steunt verschillende natuurbehoudprojecten en projecten die dieren beschermen. Zo ook steunen ze voor de Aziatische olifant het World Land Trust. Deze organisatie zet zich in voor de natuur, want door de natuur te herstellen, hebben dieren meer ruimte. Dit doen zij met het project Indian Elephant Corridor Appeal. Het project legt een soort natuurwegen aan tussen natuurgebieden, zodat de olifant gewoon van A naar B kan reizen, zonder in conflict te komen met de mens. Lees meer over dit project via StichtingWildlife.nl.

Vrienden van de Olifant

De organisatie Vrienden van de Olifant zet zich in voor alle olifanten in de wereld, dus ook voor de Afrikaanse en de Aziatische olifanten. Een van de projecten die ze steunen, is die van het opvangen van weesolifantjes. En met succes. Uiteraard zijn ze afhankelijk van hun donateurs. Op hun website vertellen ze meer over wat zij doen en delen ze het laatste nieuws. Als donateur ontvang je vier keer per jaar een magazine. Meer informatie over deze organisatie vind je op Olifanten.org.

Goed Doel

Wil je meer lezen over ARTIS natuurbehoud, Stichting Wildlife, DierenPark Amersfoort Wildlife Fund en Marjo Hoedemaker Elephant Foundation? Klik dan op een van de afbeeldingen hieronder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.