vrijdag 13 maart 2020

Wegens corona maatregel gesloten

Gisteren heeft de overheid op aanraden van het RIVM extra maatregelen uitgevorderd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle evenementen waar meer dan 100 mensen samenkomen, worden afgelast. Maar ook andere plekken waar veel mensen samenkomen sluiten tijdelijk de deuren. Denk hierbij aan horeca en hotels. En ja het geldt ook voor verschillende dagjes uit. Als dagje uit blogger kan ik dus ook niet meer om corona heen en wil jullie hierbij graag informeren over de huidige stand van zaken rondom dagjes uit en het coronavirus. Voor de allerlaatste ontwikkelingen verwijs ik je ook graag door naar de website en social media van je favoriete uitje, want die zijn natuurlijk altijd up to date. In dit artikel zet ik even op een rij wat je de komende tijd van dagjes uit mag verwachten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Corona maatregelen RIVM

In het kort eerst even de richtlijnen die gisteren (en al eerder) door het RIVM en de overheid zijn gecommuniceerd:
- schud geen handen (zwaaien of een elleboogstoot is ook goed);
- gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg;
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
- was je handen regelmatig met (desinfecterende) zeep, voor minstens 20 seconden;
- gebruik papieren handdoekjes om je handen te drogen;
- heb je klachten als hoesten, koorts, keelpijn en dergelijke? Blijf dan thuis en BEL de huisarts;
- werk indien mogelijk vanuit huis;
- er mogen niet meer dan 100 mensen tegelijk bij elkaar zijn.
Deze laatste maatregel heeft vooral een groots effect op dagjes uit die vooral overdekt zijn.

Gevolgen voor dagjes uit

Door deze maatregel zijn veel dagjes uit gesloten. Vooral musea houden tot in ieder geval 31 maart de deuren dicht als voorzorgsmaatregel. Daarnaast zijn veel sportwedstrijden, festivals, beurzen, theatervoorstellingen en dergelijke afgelast. Dit omdat het juist uitjes zijn waar veel mensen samenkomen.

Ook pretparken sluiten de deuren. Efteling, Toverland en andere pretparken in Nederland hebben de poorten gesloten. Efteling bijvoorbeeld sluit tot in ieder geval 27 maart en gaat dan weer open (dat is althans de planning).

Dierentuinen die overdekt zijn, zoals Almere Jungle, hebben ook besloten om uit voorzorg niet open te gaan. Ecomare en Dolfinarium zijn ook niet open. Andere parken, waaronder DierenPark Amersfoort, ARTIS en Ouwehands Dierenpark, houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en hebben vandaag al binnenverblijven, diervoederpraatjes en andere evenementen van de agenda geschrapt. Ook zorgen zij er actief voor dat er niet meer dan 100 mensen tegelijk in een horecagelegenheid samen zijn. Hiermee voorkomen ze dat groepen mensen samendrommen. Er zijn wel dierentuinen die de parken voor het komende weekend gaan sluiten, hier zijn ook de grote parken bij. Dit uit oogpunt van de gezondheid van dieren, medewerkers en bezoekers.

Volg instructies op

De maatregelen zijn niet altijd leuk, maar wel noodzakelijk om dit virus de kop in te drukken. Volg daarom ook altijd de instructies op van medewerkers van een dagje uit. Zij doen onder deze omstandigheden hun uiterste best om je toch een topdag te bezorgen.

Laatste nieuws op social media

Omdat in dit soort situaties er steeds iets nieuws kan gebeuren, is het heel belangrijk dat je de website en social media kanalen van de dagjes uit in de gaten houdt. Er kan namelijk zomaar verandering optreden, waarbij je favoriete uitje toch gaat sluiten. Of misschien mag alles wel weer eerder open. Door ook de officiƫle Twitter en Facebook accounts van de uitjes zelf te lezen, weet je ook dat je niet met nepnieuws wordt opgescheept.

Vinger aan de pols

Als we allemaal de richtlijnen volgen, dan weet ik zeker dat we binnenkort weer van alle dagjes uit kunnen genieten. Volg mij ook via @writingberries op Twitter of Facebook.com/writingberries, want ik probeer hier zoveel mogelijk nieuws van dagjes uit te delen.

Blijf gezond, let op elkaar en geniet toch ook van een dagje uit in de buitenlucht. Dan komt het vast allemaal spoedig weer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.