zondag 6 oktober 2019

Klim in je breipennen voor het Nationaal Ouderenfonds

In de laatste aflevering van de rubriek Goed Doel stond het Nationaal Ouderenfonds centraal. Het Nationaal Ouderenfonds doet heel veel voor ouderen, om er zo voor te zorgen dat ze niet in een sociaal isolement terecht komen. Zo kun je een dagje uit regelen met hen, maar ook een vakantie of een avondje uit naar het theater. Maar ook handwerkclubjes horen bij het samenbrengen van senioren en jongere mensen. Om ouderen te kunnen helpen, is er geld nodig. Innocent drinks roept daarom ook dit jaar weer op om mee te doen aan De Goedgemutste Breicampagne. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

De campagne in het kort

Vrijwilligers breien kleine mutsjes die passen op de Innocent Drinks sapjes en smoothies. De minimutsjes gaan vervolgens naar Innocent Drinks en zij plaatsen de mutsjes op de flesjes. Deze flesjes verschijnen vervolgens in de schappen van Jumbo, Albert Heijn, De Kiosk en meer verkooppunten. Van ieder verkocht goedgemutst flesje gaat 20 eurocent naar het Nationaal Ouderenfonds.

Samen breien

Iedereen kan meedoen aan de Goedgemutste Breicampagne. Je kan natuurlijk zo je restjes garen opmaken en straks het Nationaal Ouderenfonds blij maken met de verkoop van de flesjes. Maar de campagne heeft meer in zich, dan alleen het breien voor het goede doel. De Goedgemutste Breicampagne is vooral bedoeld om eenzame ouderen uit hun isolement te halen. Want in je uppie breien is leuk, maar samen breien (of haken) is veel leuker. Speciaal voor deze campagne zijn er in de loop der jaren verschillende brei- en handwerkclubjes opgericht in buurthuizen en verzorgingshuizen om zo eenzame ouderen een plek te bieden om in contact te komen met anderen. Jong en oud breit zo samen aan een beter sociaal contact voor ouderen. Op de website van het Nationaal Ouderenfonds (Ouderenfonds.nl) zijn deze breiclubjes te vinden. Heb je zelf een breiclubje? Haak dan aan en laat weten dat er ruimte is voor mensen om zich aan te sluiten.

Een jaar lang breien

Afgelopen vrijdag van het Dierendag en Nationale Ouderendag. In het kader van deze dag voor ouderen is het startschot gegeven voor de Goedgemutste Breicampagne. Dit jaar gaat het een klein beetje anders in zijn werk dan anders. In plaats van een paar maanden breien, gaat iedereen nu een jaar lang breien en haken voor deze actie. Zo heeft iedereen net iets meer tijd en krijgt Innocent nog meer mutsjes om op de flesjes te zetten. Bovendien wil men nu proberen om al voor de Kerst van 2020 goedgemutste sapjes en smoothies in de koelkasten te hebben staan. Daarom kunnen de mutsjes het hele jaar door ingestuurd worden – als ze maar voor 6 oktober 2020 binnen zijn. Voor meer informatie kijk je op DeGoedgemutsteBreicampagne.nl. Daar vind je ook een link naar patronen en naar de Facebookgroep waar je je creaties en ideeĆ«n met elkaar kan delen.

Aan de slag

Doe jij ook mee? In onderstaand artikel leg ik stap voor stap uit hoe je het basispatroon van een mutsje omzet tot een mooie creatie. Heb je tijd over en wil je eenzame ouderen al breiend helpen? Begin dan eens een handwerkclubje bij jou in de buurt en heb veel plezier met het maken van mutsjes, sjaals, truien en nog veel meer leuks.Brei ook mee
voor eenzame ouderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.