dinsdag 1 oktober 2019

Dierendagnieuws voor dier en mens

Vrijdag is het weer zover! Dan is het Dierendag. En hoewel het bij ons thuis altijd Dierendag is, krijgt mijn lieverd uiteraard nog wel een extraatje. Dat extraatje wordt in de dierentuinen deze vrijdag vaak ook aangeboden aan de bewoners. De een krijgt een nieuwe verrijking (om mee te spelen bijvoorbeeld) en de ander een uitdagend hapje. Maar er is meer nieuws voor deze aanstaande Dierendag. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Visijsjes in Ecomare

Hmmm, lekkere visijsjes! Nee, niet voor de bezoekers, wél voor de zeehonden. Het is een ware traditie inmiddels dat de zeehonden deze lekkernij krijgen met Dierendag. Het blijft altijd een verrassing hoe de zeehonden reageren op hun visijsjes. De een speelt er mee, de ander begint er meteen van te snoepen, terwijl weer een ander liever wacht tot het visje uit het ontdooide ijs tevoorschijn komt. De visijsjes worden gegeven na de voederpresentatie van half vier, zodat ook schoolgaande kinderen de traktatie kunnen meemaken. In het restaurant is het aanbod komende Dierendag geheel vegetarisch, want Ecomare doet mee met Eet Geen Dierendag, een initiatief van Wakker Dier. Het vegetarische menu is samengesteld door de restaurantmedewerkers. Kijk ook op Ecomare.nl. (foto: Ecomare)

Eet Geen Dierendag

Wakker Dier roept iedereen op om op Dierendag een dagje geen vlees op het menu te zetten. Wat vaker vegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, het is ook goed voor het milieu in zijn algemeenheid. En er zijn genoeg lekkere alternatieven te vinden voor een dagje vegetarisch. De lekkerste vegetarische en zelfs veganistische recepten vind je onder meer bij Jumbo en Albert Heijn. Wakker Dier heeft zelfs een Vega Voor Groentjespakket om het nog makkelijker te maken. Kijk hiervoor op WakkerDier.nl.

Dierendag-weekend in Apenheul

Apenheul vindt Dierendag zo leuk dat ze er maar meteen een heel weekend van maken! Tijdens het speciale Dierendag-weekend van 4 tot en met 6 oktober geniet je van diverse gratis rondleidingen langs de verschillende apensoorten in het park. Bezoek de bonobo’s, maki’s, vari’s, gorilla’s en orang-oetans en neem tevens een kijkje in de voedselkeuken van het park. Koop overigens je kaartjes online, want kinderen van 3 tot en met 12 jaar ontvangen dan gratis een speurtas cadeau ter waarde van € 7,50. Apenheul is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De entreetickets zijn verkrijgbaar via Apenheul.nl/kaartverkoop. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kindermaand in Kasteelpark Born

Oktober is kindermaand in Kasteelpark Born. Maar de dieren worden natuurlijk niet vergeten. Tijdens een speciale middag op woensdag 2 oktober gaan kinderen samen met de dierverzorgers aan de slag met het bereiden van lekkere hapjes voor de dieren. Voor de wasberen, varkens en neusberen mogen er groentetaarten klaargemaakt worden en de parkieten en papegaaien krijgen fruitslingers. De apen krijgen zelfs speciale frisbees. Breng zelf groente en fruit mee en kom woensdag 2 oktober vanaf 13:00 uur meehelpen. Ook begint de Kinderboekenweek op 2 oktober en het thema Reis mee! heeft Kasteelpark Born vertaald naar een superleuke speurtocht. Vanaf 2 oktober kun je deze speurtocht meedoen. Voor meer informatie, openingstijden en tickets kijk je op KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)

Stichting OOPOEH viert Dierendag én Ouderendag

Wist je dat het 4 oktober ook Nationale Ouderendag is? Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond) organiseert daarom een Wandelend Buffet waarbij baasjes hun hond kunnen verwennen en tegelijkertijd een leuke OOPOEH ontmoeten als oppas voor de hond. Zo helpt Stichting OOPOEH senioren aan meer beweging en een beter contact met buurtgenoten, terwijl de hond niet alleen thuis hoeft te zitten. Ben jij op zoek naar een oppas of juist naar hondje om op te passen? Meld je dan aan voor het Wandelend Buffet via OOPOEH.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.