woensdag 30 oktober 2019

Spelen met herfstbladeren in DierenPark Amersfoort

De herfst is doorgedrongen in DierenPark Amersfoort, en hoe! Het in het bos gelegen dierenpark is aan het verkleuren van groen naar vurig oranje en goudgeel. Veel bladeren dwarrelen op de grond en bedekken de bosgrond. De bosgrond zelf raakt ook steeds meer versierd met zwammen en paddenstoelen. Het is een prachtig gezicht. Helemaal als je ziet hoe leuk de bewoners van het park met de herfst omgaan. (foto’s: DierenPark Amersfoort)



Verrijking: spelen in het blad

Het ene dier vindt de herfstpracht leuker, dan de anderen. Dat zien ook de verzorgers in DierenPark Amersfoort. Om de dieren die van bladeren houden extra te verwennen, hebben de verzorgers extra herfstbladeren in de verblijven van deze dieren gelegd. De bladeren hebben zij daarvoor elders in het park verzameld. Kijk dus niet gek op als er bij diverse dieren meer bladeren liggen dan bij een ander. Zo houdt de votsotsa wel van een berg blaadjes om in te liggen en om op te knabbelen. De tijgers houden er ook wel van. Niet om de blaadjes te eten, maar juist om er heerlijk in te spelen. Als kleine kittens duiken ze er midden in. En de stokstaartjes? Die sprongen ook direct in hun verse berg kleurrijke bladeren om er lekker in te spitten en graven.


Ontdek ook hoe mooi de herfst is in DierenPark Amersfoort. Het park is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie kijk je natuurlijk op DierenParkAmersfoort.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.