donderdag 3 oktober 2019

Lente voorpret in Keukenhof

Het is weer zover: vandaag hebben 40 tuinmannen van Keukenhof de laatste hand gelegd aan het altijd bijzondere bloembollenmozaïek. Komend voorjaar staat het mozaïek in het teken van A World of Colours – het thema van de bloemententoonstelling die op Keukenhof te zien is in 2020. Het thema is gekozen, omdat de Keukenhof ieder jaar uit een zee van kleuren bestaat, maar ook omdat de hele wereld het lentepark bezoekt. Bloemen, feesten en rituelen gaan hand in hand, en dat zie je allemaal volgend jaar in het park terug. Om nog langer van het mozaïek te genieten is het in twee lagen geplant. Hiervoor zijn 50.000 bloembollen gebruikt in een mix van tulpen, muscari en krokus. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


De bloembollen gaan de grond in en de laatste hand wordt aan het mozaïek gelegd vanmorgen in Keukenhof (foto: Keukenhof)

Bloembollenmarkt

Omdat dit weekend de bloembollen weer de grond in mogen, vind morgen 4 en zaterdag 5 oktober weer de traditionele bloembollenmarkt plaats op Keukenhof. Ontmoet tientallen kwekers die niet alledaagse bolgewassen mee hebben genomen om je tuin om te toveren tot een waar lentespektakel. De Keukenhof Bloembollenmarkt is geopend van 10:00 uur tot 16:30 uur. De toegang tot het park en het parkeren zijn beide geheel gratis. Naast de verkoop van bloembollen geniet je er van plantdemonstraties door de tuinmannen van Keukenhof en je ontvangt nuttige tips en adviezen voor het planten van lentebloemen. Ook mag je een kijkje nemen bij het mozaïek. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Keukenhof is volgend jaar weer geopend vanaf 21 maart tot en met 10 mei. Voor meer informatie, voorpret en tickets kijk je vast op Keukenhof.nl

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.