donderdag 17 oktober 2019

Kaap Skil op zoek naar fondsen voor tentoonstelling Palmhoutwrak

Het Palmhoutwrak is een unieke vondst voor archeologen en geschiedenisliefhebbers. Het wrak, gevonden voor de Texelse kust, herbergt unieke objecten die door de duikers met veel zorg boven water worden gehaald. Inmiddels weten we over een bijzondere zijde jurk, een prachtige poederdoos en een pronkbeker, maar er komen nog meer schatten aan het licht. Ook geven de schatten samen een steeds beter beeld van de opvarenden. De unieke schatten worden vaak één voor één in Kaap Skil tentoongesteld, maar Kaap Skil wil natuurlijk graag een mooie overzichtstentoonstelling starten. En daar is geld voor nodig. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Pronkbeker uit het Palmhoutwrak in Kaap Skil)

Wens: een vaste tentoonstelling

Museum Kaap Skil wil heel graag de unieke objecten en het verhaal van het wrak in een bijzondere, permanente tentoonstelling opnemen. Daar is natuurlijk geld voor nodig, maar ook toestemming. De Palmhoutwrak-collectie is namelijk eigendom van de Provincie Noord-Holland (waar Texel natuurlijk deel van uit maakt). Op de Texelse Archeologiedag (zaterdag 12 oktober jl.) overhandigde museummanager Corina Hordijk het bidbook ‘Texel en de wereldzeeën. Museum Kaap Skil vernieuwt’ aan wethouder Jaap Vlaming en leden van Duikclub Texel. Het boek vormt de aftrap voor een grote fondsenwervingscampagne van het museum om de Palmhoutwrak-collectie te kunnen huisvesten.

Bidbook voor fondsenwerving

Het boekwerk (gemaakt met onder andere Provincie Noord-Holland) biedt een mooi overzicht van de mogelijke tentoonstelling en het geld dat hier voor nodig is om het te bewerkstelligen. Met dit boek gaat Kaap Skil op zoek naar fondsen, overheden, sponsoren en donateurs die via dit boek alle informatie krijgen over de uitgebreide plannen van het museum. Want om de bijzondere, kwetsbare objecten te kunnen tentoonstellen is een verbouwing nodig en speciale vitrinekasten. Het boek vertelt dit allemaal gedetailleerd. De verbouwing wordt overigens pas gestart als er genoeg fondsen zijn om de permanente tentoonstelling te bewerkstelligen.


2 opmerkingen:

  1. ik hoop dat ze genoeg geld bij elkaar krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook! Ik heb nu al twee stukken zelf gezien en het is gewoon prachtig. Als er meer nieuws is, zal ik het delen!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.