vrijdag 11 oktober 2019

Uitjes voor de Herfstvakantie

Jippie! De Herfstvakantie staat voor de deur. Regio zuid gaat vanaf dit weekend genieten van een herfstonderbreking en die week erop zijn regio midden en noord aan de beurt. De komende twee weken is er weer heel veel te beleven in de dierentuinen en pretparken van Nederland. Met spannende Halloweenfeestjes, Dinosaurussen die ineens overal opduiken en nog veel meer. Bijna alle dagjes uit hebben wel speciale activiteiten voor jong en oud op het herfstvakantieprogramma gezet. Neem daarom altijd een kijkje op de website van je favoriete uitje om meer te weten te komen over deze activiteiten. Of laat je inspireren door de vele uitjes in dit artikel. Ga er maar even voor zitten, want er is genoeg te doen! (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

De dino’s zijn los!

In DierenPark Amersfoort ga je met de Dinorangers op een groots avontuur. Voor kinderen vanaf 2 jaar is er een educatief programma met een Diplodocus in de hoofdrol en een extreme variant (geschikt vanaf 6 jaar) waarbij de T-Rex de hoofdrol speelt. Dit jaar is het 20 minuten durende programma nog leuker en intensiever. Neem droge kleding mee, want er wordt geklommen en geklauterd en vies worden mag. Ouders, grootouders, ooms en tantes zijn ook van harte welkom om de DinoAdventures mee te doen. De DinoAdventures zijn gewoon bij de entreeprijs inbegrepen. Kijk voor meer informatie op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: DierenPark Amersfoort)

Dino’s tussen de achtbanen? Jazeker, in Duinrell hebben de hele maand oktober de dinosaurussen hun intrek genomen in het park. Ze bewegen, brullen en vormen het prehistorische middelpunt van een bijzondere speurtocht. Haal deze op bij de kassa van Duinrell en geniet van een spannend dagje uit. Er zijn er maar liefst 21 te vinden in het park. En omdat het geen kleintjes zijn, heb je ze vast zo gevonden. Vergeet niet om een leuke foto te maken van jullie met een dinosauriër en deze op Instagram te plaatsen met de hashtag #Duinrell, want dan maak je kans op een verzorgd weekendje Duinrell voor het hele gezin. Kijk voor meer informatie op Duinrell.nl. (foto: Duinrell)

Plopsa Coo – het Plopsa-park in de Belgische Ardennen – viert dit jaar voor de vijfde keer het zeer geliefde Dinoween. Het park heeft een spannende Halloweensfeer, de Pompoenkoning en de heksen hebben een griezelig feestje voorbereid en alles verloopt volgens plan. Alleen de rondwandelende dino’s vormen een onvoorspelbare factor voor de Park Rangers en bezoekers… Dinoween wordt gevierd van 26 oktober tot en met 3 november. Op 30 en 31 oktober is het park extra lang geopend (tot 19:00 uur) en wordt gesloten met een vuurwerkshow. Kijk voor tickets en meer informatie op PlopsaCoo.be/nl (foto: Plopsa)

Griezelen met Halloween

Happy Halloween! Speciaal voor dit griezelfeest wordt Park Tivoli helemaal omgetoverd in Halloweensferen. Van 12 tot en met 17 oktober vieren ze er Happy Halloween met een eigen show van Tiffi en kinderen mogen zelf pompoenen snijden (tegen betaling). Van 18 tot en met 20 oktober barst het feest dan helemaal los met vier pleinen die ieder hun eigen thema, muziek en verschillende activiteiten bevatten. Het feest barst dagelijks los vanaf 13:00 uur. En om 16:30 uur wordt iedereen uitgezwaaid door alle feestende karakters op het entreeplein. Je mag dan uiteraard nog even met ze op de foto. Wil je meer weten over dit toffe Halloweenfeest? Kijk dan ParkTivoli.nl. (foto: Park Tivoli)

Ook het Rotterdamse Plaswijckpark wordt van 19 tot en met 27 oktober helemaal omgetoverd tot een waar griezelparadijs. Overdag kunnen kinderen weer zelf heksenbezems en tovenaarshoeden in elkaar knutselen. Ook zit de schminkploeg klaar om kindergezichtjes om te toveren tot griezelige of juist schattige karakters. En er is een toffe spokenspeurtocht. Daarnaast organiseert Plaswijckpark ook weer twee verschillende Griezelavonden. Eentje voor kinderen jonger dan 7 jaar op 23 oktober vanaf 18:00 uur en eentje voor kinderen van 7 jaar en ouder op 25 oktober vanaf 19:00 uur. Dat wordt een groots griezel- en speelfestijn! Kijk voor meer informatie op Plaswijckpark.nl/Halloween. (foto: Plaswijckpark)

De Plopsa-parken in Nederland en België pakken wederom groots uit met Halloween. Speciale avondopenstellingen, shows, parades en karakters maken samen met de aankleding het hele Halloweenfeest compleet. Natuurlijk is de Pompoenkoning aanwezig om het grootse griezelfestijn te leiden. Ieder park heeft zijn eigen griezelgradaties. Er zijn Halloween Scare Nights in Plopsaland De Panne op 12, 19, 26 oktober en 2 november. Voor de minder grote durfals presenteert Piet Piraat zijn eigen Halloweenshow in De Panne op 12, 13, 19, 26, 27 oktober en 2 november. In Indoor Hasselt is er een Meet & Greet met Nachtwacht en zijn er speciale Peppa Pig dagen. En dat zijn slechts enkele van de vele Halloween-feestjes in Plopsa. Kijk voor het hele aanbod, tickets en openingstijden op Plopsa.be. (foto: Plopsa)

Happy Wallyween! Wally de Walrus – dé mascotte van het Dolfinarium – viert zijn eigen feestje in de Herfstvakantie, namelijk Wallyween. In de Heksenzaal kunnen kinderen zich laten schminken en spelen in een speciale Halloweensetting met pompoenen en een waar Heksenpad. Natuurlijk komt Wally zelf ook nog langs. Pas wel op voor de heks en de tovenaar… En maak eens een praatje met een pompoen. Het kan allemaal. Kijk voor meer informatie en tickets op Dolfinarium.nl (foto: Dolfinarium)

En er is nog veel meer te beleven…

In Burgers’ Zoo geniet je nog de hele Herfstvakantie van Safari Bricks in de Zoo. Veel prachtige Burgers’ Zoo bewoners zijn nagemaakt in Lego-blokjes. Deze speciale tentoonstelling spreidt zich uit over het hele park. Kan jij alle beelden vinden? De Arnhemse dierentuin is overigens ook heel fijn om te bezoeken op regenachtige dagen. Dankzij de overdekte verblijven, geniet je van een heerlijk dagje uit met de hele familie. Voor meer informatie, tickets en openingstijden kijk je op BurgersZoo.nl. (foto: Burgers’ Zoo)

Taman Indonesia organiseert een hele Indische Week tijdens de Herfstvakantie. Iedere dag van 21 tot en met 25 oktober is er iets anders te beleven in deze gezellige dierentuin. Op maandag is het bijvoorbeeld Pentjak Silat dag, met heuse demonstraties, op dinsdag mogen kinderen zelf met bamboe bouwen en is er een echte Poco Poco dansworkshop. Maar je kan ook een dag vogels spotten en meer leren over Indonesië. Het hele programma vind je op Taman-Indonesia.nl. (foto: Taman Indonesia)

Kempenmuseum de Acht Zaligheden organiseert op woensdag 16 oktober weer een speciale kindermiddag. Deze middag staat in het teken van ‘De Bevrijding’ 75 jaar geleden. Kinderen leren spelenderwijs meer over de Tweede Wereldoorlog tijdens de rondleiding ‘Jaren die we niet vergeten’. Daarnaast kunnen kinderen lekker knutselen, een hindernisparcours volbrengen en broodkoekjes bakken. Iedereen is van harte welkom. Op Achtzaligheden.nl lees je meer over het programma, kosten en de openingstijden. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Ook in Kasteelpark Born is er een speciale knutselmiddag gepland op 16 oktober. Kinderen maken er met plezier echte herfstspinnen, opa’s, oma’s, papa’s en mama’s mogen een mooie herfstkrans maken (beide activiteiten zijn tegen een kleine vergoeding mee te doen). Natuurlijk zijn de dieren ook te zien tijdens je bezoekje aan het Kasteelpark. Geniet van hoe mooi het park erbij ligt in de prachtige herfstkleuren. Voor het volledige programma kijk je op KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)

Wie jarig is, trakteert! En de 100-jarige Orchideeën Hoeve heeft er zin in. Tijdens de Herfstvakantie wordt het nieuwe Malawi aquarium geopend, klinkt er Caribische livemuziek en geniet je van een spectaculaire reptielenshow met ranger Richard en reptielenspecialist Ferry Torrez. De reptielenshow vindt plaats in het Jungletheater. Tijdens de show wordt er meer vertelt over wurgslangen, de Teju en zelfs schorpioenen passeren de revue. Voor het volledige programma en de reptielenshowtijden kijk je op Orchideeenhoeve.nl. (foto: Orchideeën Hoeve)

Maak er een muzikale vakantie van en bezoek van 19 tot en met 27 oktober Museum Speelklok in Utrecht. In het museum geniet je met de hele familie dagelijks om 14:00 uur van de voorstelling ‘Museumvlieg’ van theatergroep Dender. Tussen de eeuwenoude museumstukken zit een harig insect… als dat maar goed afloopt. De vrolijke voorstelling duurt zo’n 40 minuten. Vooraf reserveren doe je via MuseumSpeelklok.nl. In het museum is overigens nog meer te doen. Zo kun je een eigen muziekdoosje maken van 12 tot en met 18 oktober. (foto: Museum Speelklok)

Vier je de Herfstvakantie op Texel? Ga dan eens naar Ecomare en wandel mee met de paddestoelenexcursie. Ook een anatomische les behoort tot de mogelijkheden in het opvang- en educatiecentrum van Ecomare. Of wil je liever braakballen van een uil uitpluizen? Het kan allemaal. Het volledige programma voor de vakantie vind je op ecomare.nl. In Museum Kaap Skil geniet je van 11 tot en met 13 oktober van de Archeologiedagen en er worden speciale lezingen gehouden over de Pronkbeker uit het Palmhoutwrak. Ook organiseert het museum verschillende inloopworkshops, worden er verhalen vertelt en geniet je van demonstraties. Het volledige programma lees je op KaapSkil.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Ecomare, 2019)

Oftewel: je hoeft je niet te vervelen deze Herfstvakantie! Veel plezier en geniet van de herfstpracht.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.