maandag 7 oktober 2019

Veel plezier met een abonnement

Heb je ook zo een favoriete dierentuin? Of vind je het gewoon leuk om iedere week een museum te bezoeken? En wanneer je om de hoek woont van je favoriete pretpark, dan ga je er het liefst vaak naar toe. Toch? Het is dan verstandig om eens na te denken over een abonnement van je favoriete uitje. Met een abonnement ben je namelijk voordeliger uit dan je denkt, zelfs al is het even een uitgave als je het aanschaft. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Museumkaart

Liefhebbers van musea zijn beter uit met een Museumkaart. Het grote voordeel van dit jaarabonnement is dat je dus bij heel veel musea gewoon naar binnenloopt, het hele jaar door. Je pas wordt gescand door een medewerker en je geniet zo de hele dag van Naturalis, De Mesdag Collectie, het nijntje museum of het Rijksmuseum. De Museumkaart is te koop bij deelnemende musea, maar ook online te bestellen. Het kan nog wel zo zijn dat je een toeslag betaalt voor een speciale tentoonstelling van een paar euro. Ook kan het nodig zijn om toch een tijdslot (bijvoorbeeld bij het Van Gogh Museum) of kaarten voor een tentoonstelling te reserveren. Als er dan geen toeslag wordt gevraagd, dan zijn deze tickets gewoon gratis. Een groot voordeel van de Museumkaart is dat je dus heel veel musea kan bezoeken. Een Museumkaart kost nog geen € 60 (op moment van schrijven). De gemiddelde toegangsprijs van een museum ligt rond de € 8. Ga je dus vaker dan 7x naar een museum, dan haal je je geld er makkelijk uit.
Wil je meer weten over de Museumkaart? Kijk dan op Museumkaart.nl.

Dierentuinen en pretparken

Bijna alle dierentuinen en pretparken in Nederland bieden abonnementen voor volwassenen en kinderen. Soms zijn er zelfs gezinsabonnementen (zoals in Julianatoren) om af te sluiten. Welke abonnementsvorm een dierentuin of pretpark heeft, is via je favoriete uitje gemakkelijk op te vragen. Bijvoorbeeld via de website of per telefoon. Maar waarom zou je eigenlijk een abonnement aanschaffen?
Er zijn een aantal voordelen aan een abonnement, deze verschillen natuurlijk wel van park tot park, check daarom altijd de website van je favoriete uitje:
- meestal heb je met 2 tot 4 bezoeken het abonnementsgeld er al uit;
- je krijgt korting op heel veel andere uitjes. Dit verschilt uiteraard per park;
- je krijgt korting op de parkeerkosten;
- je krijgt korting op versnaperingen in het park en/of ook op souvenirs;
- je mag vaak een introducée meenemen – met korting;
- er worden voor abonneehouders vaak speciale evenementen georganiseerd.

DierenPark Amersfoort en Efteling bieden een parkeerabonnement en Safaripark Beekse Bergen organiseert vaak speciale rondleidingen. Bij Ouwehands Dierenpark deel je je abonnement met je hond – die hoeft dus geen eigen abootje. En Julianatoren heeft nog als extraatje dat je 10 kortingsbonnen krijgt voor vriendjes en vriendinnetjes. Ieder park heeft zo zijn eigen voordelen.

Met een abonnement ga je vaker

Een abonnement is natuurlijk een hele uitgave – helemaal als je voor meerdere gezinsleden een abonnement tegelijk neemt. Maar het is wel bewezen dat dankzij een abonnement je er vaker op uit gaat. Ook is het minder erg als je een dier die dag niet hebt gezien of dat er een attractie gesloten is vanwege onderhoud. Dan doe je dat gewoon lekker de volgende keer. Je bent er toch weer even op uit geweest.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.