woensdag 9 oktober 2019

Miniworld Rotterdam presenteert: de Prinses Amalia van Spido

Vandaag was het feest in Miniworld Rotterdam, want de Prinses Amalia is toegevoegd aan het water van de ministad. De Prinses Amalia is een eventschip dat ook echt door de Rotterdamse wateren vaart. Het schip is van rederij Spido dat dit jaar het 100 jarige jubileum viert. Een prachtig verhaal dat binnen alle verhalen over de stad, omgeving en haven van Rotterdam die in Miniworld verteld worden, niet mag ontbreken. En daarom werd vandaag officieel de Prinses Amalia van de inmiddels Koninklijke Spido vandaag op bijzondere wijze onthuld. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

’Prinses Amalia, behouden vaart’

Bij de onthulling van een schip hoort natuurlijk een fles met bubbels. Want op die manier worden schepen nu eenmaal in de haven gedoopt. Omdat je niet zomaar een fles champagne tegen een miniatuurschip kan slaan, had de organisatie van deze Rotterdamse wereld daar iets heel leuks op gevonden. De fles bubbels in Miniworld Rotterdam werd gebruikt om de ballonnen gevuld met confetti te laten knappen die op de doos waren bevestigd waaronder de Prinses Amalia verstopt lag. Op deze manier werd het schip dus symbolisch gedoopt. De doop was in handen van de als prinses verklede kleindochter van Leo Blok, directeur van Spido.


Speuren maar!

In Miniworld Rotterdam is veel te zien. Echt, heel veel! Vooral de kleine grapjes en leuke details maken het zo leuk om alles goed te bekijken. Om je nog meer te laten genieten van alle details zijn er verschillende speurtochten te doen. Zo kun je nog steeds Pokémon vinden in Rotterdam en omstreken, maar zijn er ook gekleurde beren verstopt in het bos en al wandelend over de straten én speciaal voor de onthulling van het eventschip Prinses Amalia is er een kroontjesspeurtocht te doen. Er zijn gouden en zilveren kroontjes door het hele mini-Rotterdam verstopt. Samen met de verhalen over Rotterdam voegen de speurtochten een extra dimensie toe aan je bezoek.


Rotterdam in het klein

Van het Kralingse bos tot een popconcert in Ahoy, van een mini Blijdorp tot de Kubuswoningen… alle hoogtepunten van Rotterdam zijn in Miniworld Rotterdam bij elkaar gebracht. Het vormt een bijzonder overzicht van een wereldstad. Er beweegt van alles en er is zelfs een dag- en nachtritme opgenomen, waarbij alle lichtjes aangaan. Op de website van Miniworld Rotterdam (MiniworldRotterdam.com) vind je alle openingstijden, speciale acties en natuurlijk de ticketprijzen.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.