donderdag 24 oktober 2019

Pompoenen als traktatie in DierenPark Amersfoort

De pompoen is echte herfstgroente. Met zijn oranje kleur is het zeer geliefd in allerlei herfstgerechten. Stoofpot bijvoorbeeld of geroosterd uit de oven… Pompoenen zijn tevens echte symbolen van Halloween. Uitgehold en voorzien van enge ogen en een mond vormen ze ideale lantaarns. Maar… het zijn ook perfecte traktaties voor de dieren in DierenPark Amersfoort.
(foto’s: DierenPark Amersfoort)Halloween-traktatie

De Japanse makaken, stokstaartjes en tijgers werden deze week verwend met heerlijke pompoenen. De verzorgers hadden gezichtjes uitgesneden, om er zo echte Halloween-pompoenen van te maken. De oranje pompoenen van Smeding Groeten en Fruit pasten perfect in het herfstdecor waarin de Amersfoortse dierentuin momenteel gehuld is. En ze vallen lekker op voor bezoekers. De tijgers namen de tijd om hun ‘oranje prooi’ te besluipen en besnuffelen. De makaken vonden het vooral heel tof speelgoed en de stokstaartjes? Die stoven eropaf, op zoek naar het lekkers dat zich in de pompoen bevond. De pompoenen vormen een extra verrijking voor de dieren én bezoekers. Want hoe leuk is het om dieren met zulke kleurrijke herfstgroente te zien spelen.


Kijk ook op DierenParkAmersfoort.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.