donderdag 7 april 2022

Leukste Uitjes van Nederland overzicht 2022

Ieder jaar schrijft de ANWB de verkiezing voor het Leukste Uitje van Nederland uit. Deze editie viel nog binnen coronatijd en dat heeft wellicht zijn afspiegeling gekregen in de gekozen uitjes. Binnen de top drie van de provincies zagen we dit jaar weinig verschuivingen. Wel opvallend: veel dierentuinen vielen in de prijzen, waardoor er een zeer opvallende landelijke top drie is ontstaan. De afgelopen weken kon je over al deze uitjes lezen, vandaag zet ik ze nog een keer op een rij. Winnaars! Van harte gefeliciteerd met deze beloning van de bezoekers. Dat het maar weer een mooi jaar mag worden. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winnaars Leukste Uitje van Nederland 2022 bekend

Dit jaar staat in het teken van dierenparken, want uit alle genomineerden zijn er drie dierenparken met de winst vandoor gegaan! Diergaarde Blijdorp met het goud, GaiaZOO met zilver en DierenPark Amersfoort met brons!

Leukste Uitjes Groningen & Friesland 2022

Voor Groningen mogen DoeZoo Insektenwereld (goud), Zeehondencentrum Pieterburen (zilver) en Familiepark Nienoord (brons) zich het komende jaar de Leukste Uitjes van Groningen noemen. In Friesland gaat die eer naar Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe (goud), AquaZoo Leeuwarden (zilver) en Kinderboerderij De Naturij (brons).

Leukste Uitje van Drenthe & Overijssel 2022

Outdoor Klimpark Grolloo (goud), Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe (zilver) en Drouwenerzand Attractiepark (brons) hebben voor Drenthe de prijzen mogen verdelen. De Awards voor Leukste Uitje van Overijssel zijn dit jaar voor De Flierefluiter (goud), Dierenpark Taman Indonesia (zilver) en Attractiepark de Waarbeek (brons).

Leukste Uitje van Gelderland & Flevoland 2022

Ga in Gelderland terug in de tijd en geniet van het Nederlands Bakkerijmuseum (goud), ’t Veluws Zandsculpturenfestijn (zilver) en het Oude Ambachten & Speelgoed museum (brons) als winnaars van de Leukste Uitjes. In Flevoland werden de prijzen verdeeld onder de Orchideeën Hoeve (goud), Almere Jungle (zilver) en Luchtvaartmuseum Aviodrome (brons).

Leukste Uitje van Utrecht & Zeeland 2022

De volgende twee provincies in de serie zijn Utrecht en Zeeland. Voor Utrecht mogen het Nationaal Militair Museum (goud), Kasteel de Haar (zilver) en Klimbos Gooi-Eemland (brons) zich een jaar lang Leukste Uitje noemen. In de provincie Zeeland geldt dat voor Berkenhof Tropical Zoo (goud), Zeeuws Maritiem MuZEEum (zilver) en Speelboerderij ’t Klok’uus (brons).

Leukste Uitje van Noord-Brabant & Limburg 2022

De zuidelijke provincies leverden cultuur, natuur en een mysterieuze attractie op. Voor Noord-Brabant vielen Museum Klok & Peel (goud), ZooParc Overloon (zilver) en Dierenrijk (brons) in de prijzen. In Limburg ging die eer naar Kasteeltuinen Arcen (goud), Kasteelpark Born (zilver) en Mind Mystery (brons).

Leukste Uitje Noord-Holland & Zuid-Holland 2022

In de laatste aflevering las je alles over de winnaars van Noord- en Zuid-Holland. In Noord-Holland gingen Landgoed Hoenderdaell (goud), Speelpark Oud Valkeveen (zilver) en Ecomare Texel (brons) er met de awards vandoor. In Zuid-Holland mogen Avonturenboerderij Molenwaard (goud), Mariniersmuseum (zilver) en Museumpark Archeon zich de Leukste Uitjes noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.