zaterdag 23 april 2022

Bloemencorso Bollenstreek: feest in Zuid- en Noord-Holland

Hoera! Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt vandaag weer door de straten van Noordwijk naar Haarlem! Twee jaar heeft de organisatie moeten wachten en daarom vieren ze het corso dit jaar extra uitbundig. De hele afgelopen week waren er al activiteiten georganiseerd rondom het steken van de praalwagens en gisteren vond de kick-off van het weekend plaats in Noordwijkerhout. Alle wagens werden op de Brink geparkeerd, zodat je tijdens het Stilstaand Bloemencorso de prachtige kunstwerken echt van dichtbij kan bekijken. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)



Feest in Noordwijkerhout

De zon scheen gisteren volop op bollendorp Noordwijkerhout. De terrassen zaten vol en overal hing de heerlijke geur van hyacinten. Rondom de Witte Kerk in het hart van het dorp stonden allemaal tableaus, gestoken door verschillende verenigingen en scholen. Zo ook eentje over diversiteit van Basisschool De Regenboog. Op het veldje rondom de kerk bevond zich ook een lange tafel, vol kopjes thee en taartjes, een hoge hoed en een paarse, breed grijnzende kat…



Bloemententoonstelling in de kerk

Terwijl er buiten muziek klonk, bezochten wij binnen een prachtige bloemententoonstelling in de kerk. Narcissen in alle soorten, kleuren en maten, tulpen en schitterende bloemstukken decoreerde het kerkje van nok tot vloer. Letterlijk, want er hingen ook bloemen aan het plafond. De bloemententoonstelling maakt deel uit van de festiviteiten van het Bloemencorso Bollenstreek en is daarom tot en met het corso te zien. De arrangementen zijn gemaakt van bloemen uit de bollenstreek en zijn beschikbaar gesteld door de verschillende kwekers.


Pracht & praal langs de Brink

En dan een van de hoogtepunten van het corso: het Stilstaand Bloemencorso Bollenstreek. De praalwagens stonden er prachtig bij in het zonnetje en werden door menig toeschouwer bewonderd en gefotografeerd. En terecht, want wat zijn de wagens prachtig! Mijn favorieten? De walvis en de zwanen. Maar ook de details van ‘In de wolken’, de wagen van Noordwijk Omarmt met de tekst ‘Freedom’ erop en de wagen van Haarlem zijn schitterend. Eigenlijk zijn gewoon alle wagens prachtig om te zien. Vandaag rijden ze dus door de bollenstreek naar Haarlem, waar ze morgen (24 april 2022) op de markt nogmaals te bewonderen zijn. En mocht dat allemaal niet lukken, check dan Bloemencorso-Bollenstreek.nl voor foto’s en filmpjes van alle events.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.