donderdag 10 maart 2022

Leukste Uitje van Gelderland & Flevoland 2022

Deze week staan de Leukste Uitjes van Gelderland en Flevoland aan de beurt in de serie Leukste Uitje van. Deze twee provincies leveren vaak dezelfde winnaars af, dus die doen zeker wat goed. Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland en heeft heel veel uitjes om uit te kiezen. De een verscholen tussen de bossen van de Veluwe, de ander te vinden in een pittoresk Hanzestadje. Flevoland is echt een provincie met uitjes voor het hele gezin. Wie de winnaars zijn? Dat ontdek je vandaag! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Gelderland

Goud Nederlands Bakkerijmuseum Hattem in Hattem
Zilver ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen
Brons Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur


foto’s van links naar rechts: Nederlands Bakkerijmuseum, ’t Veluws Zandsculpturenfestijn (Berry de Nijs/Writing Berries) en Oude Ambachten & Speelgoed Museum (Berry de Nijs/Writing Berries)

De winnaar van Gelderland is wederom het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. In dit pittoreske museum leer je van alles over het bakkerijwezen van vroeger tot nu. En in de museumbakkerij kun je heerlijk genieten van vers brood… hoe heerlijk is dat! ’t Veluws Zandsculpturenfestijn maakt ook zijn opwachting in de top 3. Dit festijn bestaat, zoals de naam al zegt, geheel uit beelden gemaakt van zand. Ieder jaar hebben ze een ander thema uitgewerkt waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Tot slot staat het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur in het lijstje winnaars. Dit museum is echt heel leuk. Ga met opa, oma of je ouders naar dit museum en ontdek de verhalen van weleer. Voor de één een feest der herkenning, voor de ander een ware ontdekkingstocht door de tijd.

Leukste Uitje van Flevoland

Goud Orchideeën Hoeve in Luttelgeest
Zilver Dierenpark Almere Jungle in Almere
Brons Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad


foto’s van links naar rechts: Orchideeën Hoeve (Berry de Nijs/Writing Berries), Almere Jungle (Berry de Nijs/Writing Berries) en Aviodrome

De jongste provincie van Nederland biedt gezinnen altijd verschillende uitjes. De keuze voor de nummer 1 is dit jaar wederom gevallen op jungletuin de Orchideeën Hoeve. In deze kassen geniet je van kleurrijke bloemen, maar ook kleurrijke vogels en vlinders. Daarnaast geniet je er van aapjes en van flamingo’s. Het junglepark biedt voor jong en oud veel om te zien. Dat geldt ook voor de andere jungletuin in het lijstje: De Almere Jungle. Dit park huisvest verschillende dieren die uit de opvang van Stichting AAP komen. Het wordt gerund door bijzondere mensen met veel liefde voor het park. Het is bijna geheel overdekt. Van de jungle naar het vliegveld: op nummer 3 staat Luchtvaartmuseum Aviodrome. Dit museum met veel doe-dingen vertelt het verhaal van de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis en de KLM. Door het jaar heen organiseren ze leuke activiteiten voor kinderen passend bij het seizoen.

Bezoek de winnaars

Ontdek deze uitjes zelf met korting via ANWB.nl. Hier vind je tevens meer informatie over de verkiezing van de Leukste Uitjes van Nederland. Meer informatie over de winnaars van Gelderland en Flevoland vind je via hun eigen websites:
Bakkerijmuseum.nl
Zandsculpturen.nl
Ambachtenmuseum.nl
OrchideeenHoeve.nl
AlmereJungle.nl
Aviodrome.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.