zaterdag 30 april 2022

Writing Berries Maandoverzicht April 2022

Aprilletje o zo zoet, heeft ook nog eens een witte hoed. En ja, we zijn deze maand getrakteerd op hagel en sneeuw. Maar aangezien April doet, wat-ie wil, hebben we ook weer schitterende zonovergoten dagen gehad en wat koudere dagen vol regen. Kortom: het is lente. En de lente brengt ons tulpen, hyacinten, narcissen, bloemen voor de Paus, een tentoonstelling over bloemen in Duivenvoorde en een bloemencorso. Kortom het is een bloemig geheel geworden deze maand met mooie artikelen – en foto’s. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Noord-Holland & Zuid-Holland 2022

De laatste van de serie Leukste Uitje van is voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Ook hier zijn er maar weinig verrassingen te vinden als het om de meest populaire uitjes gaat. Wie de winnaars zijn, lees je in dit artikel.

Boekverslag | Van Beestenboel tot Hokjesgeest – Marjo Hoedemaker

Marjo Hoedemaker is een begrip voor DierenPark Amersfoort. Hij heeft een grote passie voor dieren en woont nog steeds boven het entreegebouw. In al die jaren dat hij in dierentuinen heeft gewerkt (en gewoond) heeft hij heel wat prachtige verhalen verzameld, waarvan een deel is bijeengebracht in dit schitterende boek.

Museumnieuws: Museumweek gestart, nieuwe tentoonstellingen en meer…

Zin in een cultureel uitstapje? Er zijn weer allemaal prachtige, bijzondere en mooie tentoonstellingen om van te genieten. In deze Museumnieuws lees je ook meer over de Nationale Museumweek en natuurlijk over nieuwe aanwinsten.

Festivalnieuws met springkussens, geschiedenis en muziek

We mogen weer! Heerlijk met zijn allen dansen, springen en feestvieren in stijl op een festival. Dit jaar is er eindelijk weer van alles mogelijk – waarvan maar een klein deel is opgenomen in dit Festivalnieuws. Waar kijk jij het meest naar uit?

Leukste Uitjes van Nederland overzicht 2022

Heb je wat inspiratie nodig voor een leuk dagje uit? In dit overzicht kom je alle winnaars tegen van de ANWB verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland. Er zit vast inspiratie voor je tussen om samen te genieten van een heerlijk dagje er even tussen uit.

Uitgelicht | De Rode Schoentjes - Efteling

In Kaatsheuvel dansen een paar magische rode schoentjes op de muziek van de Klompendans rond. Als kind vroeg ik mij al af hoe ze konden dansen… en ze doen dat al 69 jaar! Vandaag in Uitgelicht vertel ik graag meer over dit bijzondere sprookje.

Dier van de Maand Stokstaartje

Stokstaartjes kunnen je zo schattig aankijken met die kraaloogjes van ze, maar vergis je niet. Deze mangoestesoort kan namelijk goed jagen en kan tevens heel goed op de uitkijk staan. Meer weten over deze leuke dieren? Lees dan het artikel Dier van de Maand nog eens na.

Bloementransport voor de Paus vertrokken van Keukenhof

Ze zouden bijna niet gaan, maar toch hebben de kwekers uit de bollenstreek de handen ineengeslagen en bloemen verzameld voor de Paus om met Pasen het St. Pieterplein te kunnen sieren. Uiteraard vertrok het transport wederom vanaf Keukenhof.

Bloeiend Duivenvoorde: fleurig, kleurig en prachtig

In Voorschoten ligt het pittoreske landgoed met gelijknamig kasteel Duivenvoorde. De bewoners ervan hielden van bloemen, planten en de natuur. In de tentoonstelling Bloeiend Duivenvoorde leer je niet alleen meer over deze bewoners en tuinbazen, maar geniet je ook van allerlei (kunst)objecten en gebruiksvoorwerpen versierd met bloemen…

Genieten van voorjaarsbloemen

De lente is in volle gang en de voorjaarsbloemen sieren het landschap. De bollen velden vormen een regenboog aan kleuren en in Keukenhof geniet je volop van de pracht van de lente. In deze Genieten van… vertel ik je graag meer over hoe je kan genieten van voorjaarsbloemen.

Hond Gezond 5 Grooming tips

Ik vind het heerlijk om het haar van mijn hondje zelf te fatsoeneren. Het is goed voor het opbouwen van de onderlinge band en je kweekt vertrouwen tussen jou en je hond. Zelfs borstelen is al een manier om nader tot elkaar te komen – en het haar en de huid van je hond te onderhouden.

Stadsbeeld Geertruyt van Oosten

In Delft staat zij parmantig ietwat naar de lucht te staren naast de Oude Kerk. Het gaat om het standbeeldje van Geertruyt van Oosten in Delft, waar zij woonde en vroom leefde als begijn. Deze maand staat ze centraal in Stadsbeeld.

Bloemencorso Bollenstreek: feest in Zuid- en Noord-Holland

Eindelijk! Na twee jaar geen bloemencorso reden de praalwagens vol prachtige taferelen weer van Noordwijk naar Haarlem. Voorafgaand aan de optocht is er een hele week vol activiteiten in de bollenstreek. Ik bezocht op de vrijdag het Stilstaand Bloemencorso in Noordwijkerhout.

Goed Doel Vogelbescherming

Wist je dat Vogelbescherming Nederland al bestaat sinds 1899 en daarmee de oudste natuurbeschermingsorganisatie is van het land? Dankzij deze organisatie genieten we nu weer volop van ooievaars, ijsvogels en lepelaars in de Nederlandse natuur.

Dierentuinnieuws met geboortes, nieuwe bewoners, bouwsteentjes en poep…

Het is meivakantie en daarom is er in verschillende dierentuinen van alles te doen. En als dat niet zo is, dan geniet je volop van de pasgeboren dieren. In deze dierentuinnieuws vind je nieuws uit verschillende dierenparken.

Schrijfcoachtip Koninklijk schrijven

Koningen, koninginnen en andere vorstelijke karakters komen vaak voor in kinderboeken en sprookjes. Maar ook in jeugdromans en ‘volwassen’ verhalen mag best eens iemand van adel voorkomen. Met deze leuke tips voer je met gemak een koninklijk karakter op in een verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.