zondag 6 maart 2022

Leukste Uitje van Drenthe & Overijssel 2022

Hieperderpiep Hoera! De derde aflevering van Leukste Uitje van… staat helemaal in het teken van de winnaars van Drenthe en Overijssel. Deze oostelijke, groene provincies, waar het in sommige natuurgebieden lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan, hebben veel te bieden als het om uitjes gaat. Van heerlijk wandelen en fietsen in de vrije natuur, tot het ontdekken van musea, hunebedden en dierenparken. Heb je een beetje inspiratie nodig voor een dagje uit? De winnaars van Drenthe en Overijssel zijn stuk voor stuk toppers om de hele dag te genieten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Drenthe

Goud Outdoor Klimpark Grolloo in Grolloo
Zilver Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold
Brons Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen


foto’s van links naar rechts: Outdoor Klimpark Grolloo, Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe en Drouwenerzand Attractiepark

Hier is niets veranderd… behalve de volgorde. Vorig jaar won het klimpark nog brons, maar nu heeft het de eerste plaats verovert. Misschien wel doordat bezoeken aan het bos en buiten sporten eerder konden plaatsvinden dan reguliere uitjes. In ieder geval staat buiten spelen centraal in de Drentse top 3. In het klimbos jaag je elkaar lekker de boom in en kies je een uitdagend parcours voor iedere leeftijd en iedere durfal (ook als je weinig durft). Bij de Speel- en IJsboerderij ga je heerlijk knuffelen met de boerderijdieren, spelen de kinderen (en volwassenen) de hele dag in en om de boerderij en geniet je natuurlijk van heerlijk, zelfgemaakt vers ijs van boerenmelk. Kinderen houden er van om zelfstandig te spelen. En dat kan ook bij Drouwenerzand Attractiepark. De attracties zijn ingedeeld op leeftijd en kinderen mogen ook zonder ouders genieten van de ritjes. De entreeprijs van het park is inclusief eten en drinken. Je kan nog een huisje huren waar je je spulletjes kan neerzetten. Hoe gezellig is dat!

Leukste Uitje van Overijssel

Goud De Flierefluiter in Raalte
Zilver Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote
Brons Attractiepark de Waarbeek in Hengelo


foto’s van links naar rechts: De Flierefluiter, Taman Indonesia (Berry de Nijs/Writing Berries) en Attractiepark de Waarbeek

Wederom de winnaar van Overijssel is De Flierefluiter in Raalte. De speelboerderij biedt dan ook voor iedereen een heerlijk dagje uit. Zo kunnen kinderen er heerlijk binnen en buiten spelen, terwijl ouders en grootouders op het terras genieten van een kopje koffie of thee. Op de tweede plek vinden we Taman Indonesia; een gezellig dierenpark vol tropische vogels en andere Oosterse dieren. Bovendien kun je er heerlijk eten. Op nummer drie een nieuwkomer: Attractiepark de Waarbeek in Hengelo. Je geniet er van verschillende draaimolens, een reuzenrad, botsauto’s en nog veel meer. Het is een park geschikt voor kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Ouders mogen natuurlijk mee. Er is live entertainment van Twekky en Postbode Pelle. De entree is all-inclusive; je eten en drinken is inbegrepen bij de entreeprijs.

Bezoek de winnaars

Ontdek deze uitjes zelf met korting via ANWB.nl. Hier vind je tevens meer informatie over de verkiezing van de Leukste Uitjes van Nederland. Meer informatie over de winnaars van Drenthe en Overijssel vind je via hun eigen websites:
Joytime.nl
DrentseKoe.nl
Drouwenerzand.nl
FlierefluiterRaalte.nl
Taman-Indonesia.nl
Waarbeek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.