dinsdag 12 april 2022

Bloementransport voor de Paus vertrokken van Keukenhof

Het is inmiddels een traditie geworden dat de bloemen voor de Paus vertrekken vanaf Keukenhof, zodat ze daarna kunnen schitteren in de traditionele bloemversiering op het Sint Pietersplein. Vandaag zijn de bloemen weer ingezegend door de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende, voordat ze op weg gingen naar het Vaticaan. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dat het bloementransport uit Nederland zou vertrekken, was tot voor kort nog niet bekend. Eerst leek het financieel niet mogelijk om de bloemversiering aan te bieden aan de Paus. Maar dankzij een nieuwe samenwerking kon de Nederlandse sierteelt toch weer een transport verzorgen. De Nederlandse Kerkprovincie, hierin vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome, wilde zich er namelijk graag voor inzetten, evenals de vaste vervoerder, Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout. Veel bloemenkwekers, die al jarenlang steeds bloemen beschikbaar stelden, doen dat nu weer.

Piet van der Burg uit Berkel Rodenrijs is de nieuwe artistiek leider voor de bloemendecoratie. Hij heeft zich geheel belangeloos aan het project verbonden. Zo is Pasen, meer nog dan voorgaande jaren, opnieuw het feest van een nieuw begin, een nieuwe lente, nieuwe hoop, nieuw leven, aldus Antoine Bodar, Rector van de Kerk van de Friezen in Rome, te spreken.

Alle deelnemers vinden dat de kans om Nederlandse bloemen te verbinden aan dit wereldwijd bekeken plechtige evenement niet mag worden opgegeven. Een stuk promotie van de Nederlandse bloemensector speelt zeker mee, maar vooral ook omdat bloemen, producten van liefde en hoop, zo worden verbonden aan de boodschap van Pasen, een boodschap van hoop, geloof en liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.