vrijdag 18 februari 2022

Winnaars Leukste Uitje van Nederland 2022 bekend

Dit jaar nog geen feestelijke bijeenkomst met muziek en toffe presentaties. Dit jaar werden de winnaars van het Leukste Uitje van Nederland 2022 (volgens de leden van de ANWB uiteraard) bekend gemaakt via een digitale ceremonie op donderdag 17 februari 2022. Hierin werden alle winnaars per provincie in het zonnetje gezet én natuurlijk de winnaars van het Leukste Uitje van Nederland. De winnaars per provincie, die zet ik de komende zes weken weer in het zonnetje. Een tipje van de sluier? Dierenparken zijn zeer gewaardeerd bij het Nederlandse publiek. En dat leverde ook een heel verrassende top 3 op voor de landelijke winnaars. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

GOUD: Diergaarde Blijdorp

De dierentuin van Rotterdam die weer eens een gouden trofee heeft gekregen! Diergaarde Blijdorp is echt een tof dierenpark waar je echt heel veel kan zien. Van ijsberen tot haaien en van Aziatische leeuwen tot okapi’s. En dan mogen we natuurlijk hierbij Bokito en zijn gorillafamilie niet vergeten. De bezoekers waren ook vol lof in hun commentaar over het park. Leuke speeltuinen, vriendelijk personeel en de dieren zien er goed uit, zo luidde onder meer het rapport. De Diergaarde is een van de oudste dierenparken van Nederland en mag zich een jaar lang Leukste Uitje van Nederland noemen. Daar zullen alle Blijdorperts zeker trots op zijn!

ZILVER: GaiaZOO

Een van de jongste dierenparken van Nederland is GaiaZOO in Kerkrade. De leden van de ANWB roemen het park vooral om de ruime opzet, het vele groen en de verzorgde verblijven. Het is mogelijk om dichtbij de dieren te observeren. GaiaZOO is verdeeld in verschillende werelddelen met dieren die je in dat deel van de wereld tegen kan komen. Bijzonder is vooral dat de Nederlandse natuur daarin een grote rol speelt. Het Limburgs landschap en haar dierlijke bewoners vormen het hart van dit prachtige park.

BRONS: DierenPark Amersfoort

Klimmen, klauteren, de boom in en onder de grond door; in DierenPark Amersfoort mag het dankzij de klim- en klauterroute allemaal. Het park staat voor het verwonderen van kinderen – en hun ouders, grootouders en andere familieleden – met de schoonheid van de natuur en brengt de educatieve boodschap op een speelse manier. Het is volgens de kiezers een geweldig mooi park. Gelegen in het bos ontdek je er allerlei dieren van de kleinste parasolmier tot aan de grote giraffe. En wat dacht je van het Dinobos? Een park vol dinosauriërs om te ontdekken en over te leren.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Leukste Uitje van Nederland

Voor het twaalfde jaar op rij heeft de ANWB de prijzen uitgereikt voor het Leukste Uitje van Nederland. Na een pittig jaar waar uitjes in heel Nederland door lockdowns en restricties beperkt werden in hun toegankelijkheid, voelt de award voor Leukste Uitje extra bijzonder. Zoals ieder jaar is er een deskundige vakjury gevormd uit 5 afzonderlijke professionals op het gebied van entertainment en uitjes. Zij hebben per provincie 12 uitjes genomineerd. Het nomineren ging aan de hand van diverse criteria, zoals klantvriendelijkheid, prijs/kwaliteit verhouding, sfeer en aanbod. Na de nominatie was het de beurt aan de ANWB-leden om te stemmen! En er is massaal gehoor aan gegeven: in totaal werden bijna 50.000 stemmen uitgebracht.

Buitenactiviteiten het populairst

Het is de tweede keer dat de verkiezing tijdens de coronaperiode wordt georganiseerd. Uit onderzoek van de ANWB onder de leden blijkt dat 74% van hen een dagje uit is geweest tussen de lockdowns door. Buitenactiviteiten zijn veruit de populairste uitjes, de dierentuin (29%), het bos en recreatiegebied (29%) en het attractiepark (24%) zijn het meest bezocht. Leden zien ook positieve ontwikkelingen door de huidige situatie, 79% van de leden vindt reserveren voor een tijdslot prettig en 36% geeft aan dat dit ook in de ‘normale situatie’ mag blijven.

Bezoek de winnaars

Wil je met eigen ogen zien hoe tof deze parken zijn? Kijk op DiergaardeBlijdorp.nl, GaiaZOO.nl en DierenParkAmersfoort.nl voor tickets en bezoekersinformatie. Voor meer informatie over de verkiezing kijk je op ANWB.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.