woensdag 6 april 2022

Festivalnieuws met springkussens, geschiedenis en muziek

Nu echt alle coronamaatregelen van tafel zijn (op de basisregels na dan en regels die voor het buitenland gelden), kan het festivalseizoen echt helemaal losbarsten! Dat wordt weer met een tentje op pad, lekker dansen, zingen en springen bij de mainstage en genieten van allerlei soorten festivals. Tijd dus om weer eens wat leuke, vrolijke festivalnieuwtjes bij elkaar te brengen om alvast een beetje in de stemming te komen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Springkussenfestival Vakantiepark Dierenbos van start

Het leukste festival voor kinderen is het Springkussenfestival van Vakantiepark Dierenbos in Vinkel. Op zaterdag 2 april vond de feestelijke opening plaats, compleet met een DJ die de meest feestelijke plaatjes draaide. Het festivalterrein bevat 10 springkussens, zoals een luchtkasteel, maar ook met grote glijbanen en heuse stormbanen met obstakels. Hoe leuk is dat! Het Springkussenfestival loopt tot en met 22 mei en is dagelijks geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Het is gratis te bezoeken door de gasten van Vakantiepark Dierenbos. Alle overige kinderen tot en met 12 jaar van buiten het park betalen € 3,50 om te komen springen. Volwassenen mogen gratis mee. Kijk voor meer informatie op Dierenbos.nl. (foto: Vakantiepark Dierenbos)

Genieten van het Startschotgala

Om het festival luid en duidelijk in te gaan, werd afgelopen weekend het Startschotgala op het festivalterrein in Lichtenvoorde gehouden. De organisator dit keer was Feestfabriek Alles Komt Goed BV, je weet wel, de organisator van onder meer de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Het feesten waren de feestgangers na al die tijd zeker nog niet verleerd en dat uitte zich in een groot driedaags feest. Een perfect start schot van het festivalseizoen dus. Het gehele weekend heeft de organisatie zo’n 25.000 bezoekers mogen ontvangen. Het was een groot feest met onder meer Anouk, Kraantje Pappie, Bökkers, Rowwen Hèze, Guus Meeuwis, bitterballen, opblaasbeesten en vuurwerk. Laat die zomer maar komen! (foto: Feestfabriek Alles Komt Goed BV)

Betalen met bekers

Tijdens het Startschotgala startte organisator Feestfabriek Alles Komt Goed BV ook met een nieuw, groen initiatief: betalen met bekers. Als je 10 lege plastic bekers inleverde, dan kreeg je er een drankje voor ter waarde van een munt voor terug. Combinaties van bekers en muntjes of meerdere bekers in tienvoud mochten ook worden ingeleverd. Het viel de organisatie meteen op dat dit succesvol was: er werden heel wat bekers ingeleverd, waardoor het terrein een stuk schoner bleef. Het kan dus zomaar zijn dat deze actie ook wordt ingezet bij andere festivals van de Festivalfabriek, zoals de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Zo wordt het feestje nog duurzamer en gezelliger! (foto: Feestfabriek Alles Komt Goed BV)

Vrolijk nieuws van de Zwarte Cross

Okay, nog eentje dan van Festivalfabriek Alles Komt Goed BV: de line-up van de Zwarte Cross is namelijk onlangs uitgebreid met Chef’Special, Krezip, Snollebollekes en nog veel meer! Na de aankondigingen van Minister Kuipers dat ‘alles weer kan zonder beperkingen’ boekte het festival nog ‘even’ 36 grote acts erbij. De Zwarte Cross vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 17 juli 2022 en zal tevens de laatste zijn van de afzwaaiende mater familias, godin en bedenker van de Achterhoekse oerknal: Tante Rikie. De slogan wordt officieus al jaren gebezigd door bezoekers, artiesten en medewerkers en het werd volgens de organisatie tijd om de kreet 'Welkom Thuus' officieel te maken. Meer hierover lees je op ZwarteCross.nl. (foto: Feestfabriek Alles Komt Goed BV)

Historisch Festival Doorn: beleef de geschiedenis

Geschiedenis duf en stoffig? Welnee! En al helemaal niet als je naar het Historisch Festival Doorn gaat bij Huis Doorn op 9 en 10 juli. Tijdens dit festival beleef ej meer dan 2500 jaar Europese geschiedenis met maar liefst meer dan 1000 re-enactors op het landgoed. Het Historisch Festival is een bruisend ‘living history’ evenement waarbij het verleden tot leven komt. Maak een reis van de Romeinen tot aan de hippies, luister naar verhalen en muziek, maar geniet vooral van het bijzondere evenement. Het Historisch Festival wordt georganiseerd door Museum Huis Doorn en Cranenburgh Events. Voor meer informatie ga je naar HistorischFestivalDoorn.nl. (foto: Huis Doorn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.