zaterdag 26 februari 2022

Leukste Uitjes van Groningen & Friesland 2022

De komende weken neem ik je weer mee naar twee provincies vol winnaars van het Leukste Uitje van Nederland. Deze week zijn Groningen en Friesland aan de beurt. Want naast drie landelijke toppers zijn er per provincie ook vele pareltjes voor een heerlijk dagje uit te vinden. De ANWB wil met deze verkiezing ook juist die toppers in de spotlight zetten. Opvallend? Dat dieren vaak een hoofdrol spelen in de leukste uitjes! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Groningen

Goud DoeZoo Insektenwereld in Leens
Zilver Zeehondencentrum Pieterburen in Pieterburen
Brons Familiepark Nienoord in Leek


foto’s van links naar rechts: DoeZoo Insekstenwereld, Zeehondencentrum Pieterburen (Berry de Nijs/Writing Berries) en Familiepark Nienoord

Er gaat niets boven Groningen! Ondanks alle coronamaatregelen en andere problemen in de provincie, worden de uitjes met veel plezier bezocht. Vooral de uitjes waar je met de hele familie van geniet, staan hier hoog. DoeZoo Insektenwereld is bijzonder vanwege de bijzondere medewerkers die hier onder begeleiding of helemaal zelfstandig werken als dagbesteding. Je leert er veel over insecten, maar ook andere dieren, zoals gekko’s en egeltjes. Bij Zeehondencentrum Pieterburen is het werk gewoon doorgegaan het afgelopen jaar. Ze hebben veel zeehondjes mogen opvangen en terugbrengen naar de Waddenzee. Bovendien is het bezoekerscentrum heel fijn om te bezichtigen. Tot slot staat Familiepark Nienoord in de top 3. Op dit landgoed is het heerlijk vertoeven voor jong en oud.

Leukste Uitje van Friesland

Goud Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
Zilver AquaZoo Leeuwarden in Leeuwarden
Brons Kinderboerderij De Naturij in Drachten


foto’s van links naar rechts: Duinen Zathe, AquaZoo Leeuwarden (Berry de Nijs/Writing Berries) en De Naturij

In Friesland staat ook de familie voorop. Samen erop uit gaan komt echt naar voren in deze top 3. Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe biedt voor kinderen een heerlijk speelpark waar zij ook zelfstandig van de diverse speeltoestellen en attracties gebruik kunnen maken. In AquaZoo Leeuwarden ontdek je met de familie allerlei bijzondere dieren die vaak op en om het water te vinden zijn. Reuzenotters bijvoorbeeld, maar ook wasberen, zeeberen en ijsberen. Wandel tussen de pinguïns, wallaby’s en ringstaartmaki’s door. Op Kinderboerderij De Naturij kom je ook dichtbij de dieren. Er wonen allerlei geitjes, paardjes en kippen en er is zelfs een reptielenhuis. Daarnaast is er een indoor speeltuin, grote buitenspeeltuin en een speelbos waar je op blote voeten de natuur ontdekt. Hoe heerlijk is dat!

Bezoek de winnaars

Ontdek deze uitjes zelf met korting via ANWB.nl. Hier vind je tevens meer informatie over de verkiezing van de Leukste Uitjes van Nederland. Meer informatie over de winnaars van Groningen en Friesland vind je via hun eigen websites:
DoeZoo.nl
Zeehondencentrum.nl
LandgoedNienoord.nl
DuinenZathe.nl
AquaZOO.nl
Naturij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.