vrijdag 1 april 2022

Leukste Uitje van Noord-Holland & Zuid-Holland 2022

Het is alweer de laatste in de serie ‘Leukste Uitje van…’. Volgende week donderdag volgt nog een kort overzicht van alle winnaars (en bijbehorende artikelen). Maar eerst gaan we genieten van de top 3 Leukste Uitjes van Noord-Holland en Zuid-Holland. Net zoals bij de andere provincies zijn er weinig veranderingen in deze ranglijsten te zien ten opzichte van vorig jaar. Maar het biedt wel volop inspiratie voor een heerlijk dagje uit in de natuur vol speelplezier en nieuwe ontdekkingen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Noord-Holland

Goud Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna
Zilver Speelpark Oud Valkenveen in Naarden
Brons Ecomare in De Koog


foto’s van links naar rechts: Landgoed Hoenderdaell (door Berry de Nijs/Writing Berries), Speelpark Oud Valkeveen en Ecomare (door Berry de Nijs/Writing Berries)

Landgoed Hoenderdaell rijgt al zeven jaar op rij de titel voor Leukste Uitje aan elkaar. Het bijzondere dierenpark in de kop van Noord-Holland huisvest bijzondere dieren, waaronder beren, wolven en diverse vogels. Maar het is ook de plek waar Stichting Leeuw grote katten opvangt en waar SOS Dolfijn haar opvangcentrum heeft gebouwd. Van nummer drie opgeklommen naar nummer twee zien we dit jaar speelparadijs Speelpark Oud Valkeveen. Het park nadert de verjaardag van een eeuw speelplezier. Het geheim? Kinderen kunnen volop spelen in dit overzichtelijke park, terwijl ouders gewoon op een picknickkleedje of het terras genieten. Tot slot is Ecomare weer terug in de top drie. Het zeehondenopvangcentrum op Texel revalideert zeehonden en vogels. Daarnaast is het een educatief informatiecentrum waar je geregeld van nieuwe tentoonstellingen geniet. In het Noordzee aquarium leer je alles over het lezen onder water.

Leukste Uitje van Zuid-Holland

Goud Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers
Zilver Mariniersmuseum in Rotterdam
Brons Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn


foto’s van links naar rechts: Avonturenboerderij Molenwaard, Mariniersmuseum en Archeon

Avonturenboerderij Molenwaard is er in de provincie Zuid-Holland wederom vandoor gegaan met de eerste prijs. De leden van de ANWB zijn werkelijk dol op dit speelparadijs met boerderijthema. Er is veel ruimte om lekker te spelen en te leren. Leren doe je ook in het Mariniersmuseum wat ook dit jaar is gekroond tot zilveren uitje. Het is een educatief én interactief museum waar je meer leert over de geschiedenis van de Mariniers. Meedoen mag, want je wordt tijdens je bezoek uitgedaagd om ook eens een stormbaan te bedwingen. Het bronzen uitje van Zuid-Holland is dit jaar weer voor Museumpark Archeon. In dit openluchtmuseum word je meegenomen door de geschiedenis. De Romeinen, tijd van ridders en Middeleeuwen staan allemaal centraal in het park. Kom ontdekken hoe de bewoners van het museum leven, werken en eten.

Bezoek de winnaars

Ontdek deze uitjes zelf met korting via ANWB.nl. Hier vind je tevens meer informatie over de verkiezing van de Leukste Uitjes van Nederland. Meer informatie over de winnaars van PROVINCIE en PROVINCIE vind je via hun eigen websites:
LandgoedHoenderdaell.nl
OudValkeveen.nl
Ecomare.nl
Avonturenboerderij.nl
Mariniersmusem.nl
Archeon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.