donderdag 14 april 2022

Genieten van Voorjaarsbloemen

Het is voorjaar! Zodra ik zie dat het 21 maart gaat worden, begint het bij mij al te kriebelen. Ik weet dan dat in de bloembollenstreken van Nederland de bloembollen gaan groeien en langzaam hun kleuren gaan laten zien. En daar word ik altijd zo blij van. Voorjaarsbloemen zijn in het wild op heel veel plekken te zien. Vast ook gewoon bij jou in de buurt in de parken en plantsoenen. Maar als je ze echt op hun allermooist en in allerlei kleuren, soorten en maten wil zien, dan ga je naar de Keukenhof en de bloembollenstreken. Want daar geniet je het hele voorjaar van de mooiste voorjaarsbloemen. Keukenhof (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Voorjaarsbloemen in Nederland

Nederland barst van de voorjaarsbloemen en je kan ze dus op heel veel plekken bewonderen. In een wandelpark bijvoorbeeld, maar ook in de bloembollenvelden zelf in Noord-Holland, Zuid-Holland en de Noordoostpolder bijvoorbeeld. Hoewel je vrij bent om hier te genieten van al het moois is het wel belangrijk dat je beseft dat je niet zomaar iemands grondgebied mag betreden. Let op: loop niet zomaar een bloembollenveld in om foto’s te maken. Hiermee beschadig je de bloembollen, waardoor ze niet meer te verkopen zijn en de kwekers geen inkomsten hebben. Keukenhof, parken, plantsoenen en pluktuinen zijn plekken waar je wél heel dichtbij de bloemen kan komen voor foto’s.

Bloembollenvelden Zuid-Holland

Prijzen & bereikbaarheid Op veel plekken kun je gratis naar voorjaarsbloemen kijken. Ga je echt naar een lentepark als Keukenhof, dan betaal je voor je uitje. Dat geldt natuurlijk ook voor de prijs van openbaar vervoer, fietsverhuur of benzine. De bollenvelden zijn goed te bereiken met het OV, de fiets en de auto. Er zijn zelfs speciale routes (compleet met routebordjes) uitgezet om zo optimaal van de voorjaarsbloemen te genieten. Overigens kun je in het seizoen genieten van steeds andere kleuren en bloemen. Dat maakt het voorjaar zo bijzonder.
Bloembollenvelden Noordoostpolder

Keukenhof

Dat is geniet van het mooiste lentepark van Europa, dat weet iedereen inmiddels wel. Het is voor mij zo een heerlijke plek om tot rust te komen tussen de bloemen. Het mooie aan Keukenhof is dat je alle voorjaarsbloemen bij elkaar ziet. In het begin van het seizoen vooral het wit, geel en paars van krokussen en narcissen, daarna komen de hyacinten met hun heerlijke geuren en zachte, diepe kleuren (van wit tot roze en van paars tot oranje), om daarna ook ruimte te maken voor allerlei tulpen, druifjes en andere voorjaarsschoonheden. In het Willem-Alexander Paviljoen geniet je van tulpen in allerlei uitvoeringen (dat moet je een keer gezien hebben) en in de andere paviljoens zijn verscheidene bloemenshows te bewonderen. En voor een beetje tuininspiratie ben je hier ook aan het juiste adres. Voor tickets en meer informatie: Keukenhof.nl. Keukenhof


Tulpenroutes

Door Nederland heen zijn heel veel bloemenkwekers actief die gespecialiseerd zijn in het kweken van bolgewassen. Voorjaarsbloemen groeien allemaal uit bloembollen. Je kan deze velden tijdens verschillende routes uitgebreid bewonderen. Uiteraard vanaf de fiets of vanuit de auto. Op sommige plekken zijn parkeerplaatsen aangebracht, zodat je ook langs een veld kan wandelen. En wat dacht je van speciale fotoplekjes? De routes voor de bollenvelden vind je bijvoorbeeld via de ANWB. Hier vind je overigens ook andere bloemenroutes om van te genieten! Bloembollenvelden


Bloemencorso van de Bollenstreek

Hoe schitterend is het als je alle liefde voor voorjaarsbloemen samen ziet komen in de mooiste praalwagens tijdens het Bloemencorso? In de aanloop naar het corso van de Bollenstreek kun je bij de opbouw van de praalwagens een kijkje gaan nemen, genieten van het stilstaand Bloemencorso met als hoogtepunt de optocht van Noordwijk naar Haarlem. Er trekt dan echt een zee aan bloemen aan je voorbij. Daar word je toch blij van? Weten wat je dit jaar kan verwachten en waar het festival gevierd wordt? Kijk dan op Bloemencorso-bollenstreek.nl. Bloemencorso van de Bollenstreek

Nog meer tulp gerelateerde uitjes Wil je alles uit het voorjaar halen en optimaal genieten van tulpen, hyacinten, narcissen, blauwe en witte druifjes, krokussen en meer? Kijk eens op TulipsinHolland.com voor de beste adressen en ideeën. De website is van Nederlandse makelij, maar in het Engels aangezien ze zich vooral op internationale toeristen richten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.