vrijdag 18 maart 2022

Leukste Uitje van Utrecht & Zeeland 2022

Deze week zijn we voor het Leukste Uitje aangeland bij de provincies Utrecht en Zeeland. De leden van de ANWB kozen veel bekenden voor de beide provincies. Op eentje na dan. Want dat is een echte nieuwkomer, al bestaat het uitje al heel lang. Zo zie je maar dat er altijd ruimte is voor nieuwe winnaars. Ontdek de award winnende uitjes van Utrecht en Zeeland en wie weet inspireert het je voor een leuk uitje aankomend weekend. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Utrecht

Goud Nationaal Militair Museum in Soest
Zilver Kasteel de Haar in Utrecht
Brons Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche


foto’s van links naar rechts: Nationaal Militair Museum, Kasteel de Haar (Berry de Nijs/Writing Berries) en Klimbos Gooi-Eemland

Op nummer 1 een museum wat we al vaker hebben gezien: Nationaal Militair Museum te Soest. Dit museum vertelt aan de hand van wisseltentoonstellingen en de vaste collectie de geschiedenis van de Nederlandse defensie en strijdtroepen. Het is tevens zeer gericht op kinderen, zodat ook zij meer leren over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog. Op de tweede plek een nieuwkomer: het sprookjesachtige Kasteel de Haar. Het is het decor van Elfia, maar ook van speurtochten en rondleidingen door dit prachtige kasteel. Er worden ook geregeld tentoonstellingen gehouden. Zin om te klimmen en klauteren in Utrechtse bossen? Klimbos Gooi-Eemland biedt verschillende routes aan door de bomen van Lage Vuursche voor jong en oud, ervaren en onervaren klimmers. Uiteraard ben je altijd gezekerd tijdens je avontuur door het bladerdak.

Leukste Uitje van Zeeland

Goud Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme
Zilver Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen
Brons Speelboerderij ’t Klok’uus in ’s-Heer Arendskerke


foto’s van links naar rechts: Berkenhof Tropical Zoo, Zeeuws maritiem MuZEEum en Speelboerderij ’t Klok’uus

De top 3 van Zeeland bestaat uit uitjes die vaker in de prijzen zijn gevallen. Berkenhof Tropical Zoo bijvoorbeeld heeft al vaker de gouden award mogen ontvangen. Dit jaar is deze jungle tuin wederom verkozen tot het allerleukste uitje van Zeeland. Het is echt een uitje voor het hele gezin, met toffe, stoere dieren, veel speelruimte en een gezellig restaurant. Het Zeeuws maritiem MuZEEum vertelt het verhaal van Michiel de Ruyter en over Zeeland in strijd met het water, de geschiedenis van de Zeeuwse havens en gevonden bodemschatten. Lekker buitenspelen doe je bij de nummer 3: Speelboerderij ’t Klok’uus. En met slecht weer? Dan kun je binnen lekker spelen en knutselen.

Bezoek de winnaars

Ontdek deze uitjes zelf met korting via ANWB.nl. Hier vind je tevens meer informatie over de verkiezing van de Leukste Uitjes van Nederland. Meer informatie over de winnaars van PROVINCIE en PROVINCIE vind je via hun eigen websites:
NMM.nl
KasteeldeHaar.nl
Klimbos.nl
TropicalZoo.nl
MuZEEum.nl
Klokuus.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.