zaterdag 26 maart 2022

Leukste Uitje van Noord-Brabant & Limburg 2022

De een na laatste aflevering van Leukste Uitje van… is voor de zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg. Beide kennen een top drie waarin eigenlijk weinig is veranderd. Is dat erg? Welnee! Dit zijn gewoon de toppers van beide provincies. Opvallend is dat lekker buiten zijn in de natuur bij beide provincies eigenlijk wel centraal staat. Benieuwd naar de toppers van Noord-Brabant en Limburg? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Noord-Brabant

Goud Museum Klok & Peel in Asten
Zilver ZooParc Overloon in Overloon
Brons Dierenijk in Mierlo


foto’s van links naar rechts: Museum Klok & Peel, ZooParc Overloon en Dierenrijk (foto’s dierenparken door Berry de Nijs/Writing Berries)

Het zijn wederom dierenparken die er met de awards vandoor gaan in Noord-Brabant, waarbij de top drie ten opzichte van vorig jaar een beetje door elkaar geschud is. De winnaar, Museum Klok & Peel, van Noord-Brabant is geen nieuwkomer in de top drie. Dit museum die gaat over klokken en over de historie van de Peel is gewoon een heel tof, interessant uitje voor het hele gezin. Op nummer 2 vinden we ZooParc Overloon. Dit dierenpark is heel erg aan het vernieuwen en heeft onlangs een nieuw themagebied geopend waarin Zuid-Amerika centraal staat. Ik vind vooral de doorloopverblijven erg bijzonder. Zusterpark Dierenrijk staat dit jaar op nummer 3. Het dierenpark in Mierlo (vlakbij Nuenen en Eindhoven) is knus en gezellig voor jong en oud. Met je neus aan het glas kom je vaak heel dicht bij de dieren.

Leukste Uitje van Limburg

Goud Kasteeltuinen Arcen in Arcen
Zilver Kasteelpark Born in Born
Brons Mind Mystery in Horst


foto’s van links naar rechts: Kasteeltuinen Arcen, Kasteelpark Born en Mind Mystery

Bijzonder van deze top drie is dat het exact dezelfde uitjes zijn, op dezelfde plekken ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent dat de Limburgse uitjes best wel rotsvast in hun populariteit staan. De prachtige Kasteeltuinen Arcen bijvoorbeeld zijn heerlijk om door te wandelen en te genieten van een hapje en drankje. Neem een picknickmand mee en ontdek de thematuinen van het park. Kasteelpark Born is een gezellige, knusse dierentuin in een kasteel waar je geniet van allerlei verschillende dieren. Voor kinderen (en ouders) worden regelmatig leuke knutseldagen georganiseerd in diverse thema’s. Tot slot staat Mind Mystery wederom op nummer drie van Leukste Uitjes in Limburg. Mind Mystery vindt plaats in een huis dat op zijn kop staat en je hersenen totaal van de kaart brengt. Ontdek het verhaal van het huis en laat je niet gek maken van de optische illusies!

Bezoek de winnaars

Ontdek deze uitjes zelf met korting via ANWB.nl. Hier vind je tevens meer informatie over de verkiezing van de Leukste Uitjes van Nederland. Meer informatie over de winnaars van Noord-Brabant en Limburg vind je via hun eigen websites:
MuseumKlokenPeel.nl
Dierenrijk.nl
ZooParc.nl
Kasteeltuinen.nl
KasteelparkBorn.nl
MindMystery.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.