maandag 4 april 2022

Boekverslag | Van Beestenboel tot Hokjesgeest – Marjo Hoedemaker

Marjo Hoedemaker is voor DierenPark Amersfoort een waar begrip. Altijd herkenbaar aan een hoed en zijn grijze baard. Nooit te beroerd om mooie verhalen te vertellen. Hij was onlangs te zien in het RTL-programma ‘Wie van de drie’ en bij ‘Nachtdieren’ van de BNNVARA. Marjo heeft een grote passie voor dieren. Al van kleins af aan. Nu woont hij letterlijk in het dierenpark te Amersfoort en heeft hij altijd een mooi verhaal te vertellen. Een deel van deze verhalen zijn nu opgetekend in een boek: Van Beestenboel tot Hokjesgeest. Een eerlijk kijkje in het leven van Marjo en dat van een dierenpark wat in die zestig jaar zeker is veranderd. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Boekgegevens

Titel: Van Beestenboel tot Hokjesgeest – Marjo Hoedemaker
Ondertitel: 60 jaar wonen en werken in het dierenpark
Auteur: Marco Bosmans
Uitgeverij: Splint Media
Uitvoering: Paperback
Bladzijdes: 192
Prijs:: € 21,99
Te koop bij: de boekwinkel, online en in DierenPark Amersfoort

Boek vol verhalen

De verhalen van Marjo staan centraal in dit boek. Als je hem kent, dan hoor je hem door de bladzijden heen spreken. Marco heeft de spirit en bevlogenheid van Marjo op die manier fantastisch vastgelegd op papier. De verhalen nemen je mee naar het begin, toen Marjo als jongen bij Burgers’ Zoo brood afleverde voor de dieren en hij met zijn vragen en nieuwsgierigheid steeds meer leerde over het park, de dieren en de verzorging ervan. Vervolgens vertelt hij over zijn leven in DierenPark Amersfoort. Over chimpansee Mike, de verandering in verzorging en voeding voor de dieren en natuurlijk over de olifanten. Naast de persoonlijke verhalen van Marjo neemt hij je ook mee achter de schermen, zodat je als lezer ook ontdekt wat andere medewerkers allemaal doen in het park. Het boek wisselt tekst af met kleine katernen vol foto’s van toen en nu.

Voor de dierentuinliefhebber

De verhalen van Marjo zijn een echte must read voor alle dierentuinliefhebbers die meer willen weten over het wel en wee in een dierentuin. Maar ook voor mensen die willen weten hoe het er nu echt aan toe gaat in een dierenpark. Geniet van de prachtige verhalen van Marjo, van de foto’s van vroeger en nu, van chimpansee Mike en pink zo nu en dan een traantje weg. Want Marjo is een verhalenverteller met een grote passie voor dieren en zijn vak. En dat lees je terug op iedere bladzijde. Overigens is het een echt doorleesboek; de verhalen zijn zo levendig dat je wil blijven lezen!

Marjo Hoedemaker Elephant Foundation

Als je het boek aanschaft, dan laat je ook je passie voor dieren zien. De opbrengst komt namelijk helemaal ten goede aan de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation. Met deze stichting zet Marjo zich in voor de olifanten in het wild. Met de stichting zet hij verschillende lokale projecten op om mensen te leren over het belang van olifanten en zo de olifanten te beschermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.