dinsdag 1 december 2020

Keukenhofnieuws: bloemenmozaïek van nijntje en kijkje achter de schermen

In de Keukenhof wordt heel hard gewerkt aan het voorjaar. In maart zal – als alles volgens de huidige planningen door blijft gaat – de Keukenhof haar deuren weer openen voor bezoekers. Er gaan al heel wat bollen de grond in, paviljoens worden in orde gemaakt en het bloemenmozaïek krijgt vorm. Deze keer lees je alles over het bloemenmozaïek en nemen we nog een keer een kijkje achter de schermen in het park. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

nijntje mozaïek voor 65ste verjaardag

Je zou het niet zeggen, maar onze nijn is in 2020 65 jaar oud geworden! Het beroemde konijntje uit Utrecht is wereldwijd zeer geliefd en daarom is nijntje al jaren vertegenwoordigd in het bloemenpark. Er is een nijntje huisje (met leuke nijntje merchandise), een nijntje speeltuin, en er zijn nijntje tulpjes in het park te vinden. En in 2021 komt daar een groot nijntje bloemenmozaïek bij. Het mozaïek telt wel 2.000 hyacinten! De eerste bollen van het mozaïek werden eind november geplant door Tom Schreuder, commercieel manager Keukenhof, en Marielle Ostendorf, manager special projects van uitgeverij Mercis. Het tulpje van nijntje komt, samen met de tulpen van Roodkapje, Sesamstraat, Pinocchio en Spongebob Squarepants, in een perk bij het bloemenmozaïek te staan. (foto: Keukenhof)

Herfst in Keukenhof

De bomen in Keukenhof zijn van groen naar geel en oranje gekleurd. De tuinmannen van het park zijn hartstikke druk met de voorbereidingen voor de opening in de lente. ‘Acht weken open in de lente, tien maanden voorbereiding’, dat is het motto. In de mini-reeks ‘Keukenhof achter de schermen’ beleef je iedere keer weer een nieuw aspect van wat er allemaal bij komt kijken om in het mooiste lentepark ter wereld te maken. Zo worden alle 7 miljoen bloembollen met de hand geplant en dat moet voor Kerst gebeurd zijn. En hoe dat in zijn werk gaat, zie je in de nieuwste video van deze reeks. De video’s vind je op het YouTube kanaal van Keukenhof. (foto: Keukenhof)

Keukenhof is in 2021 weer geopend van 20 maart tot en met 9 mei. Voor meer informatie kijk je op Keukenhof.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.