maandag 7 december 2020

Geef een dagje uit cadeau!

Weet je niet wat je moet geven aan vrienden, familie of collega’s met Kerst? De feestdagen zijn bij uitstek een goed moment om een dagje uit te geven. En dat kan natuurlijk heel uiteenlopend zijn. Van indoor skydiven tot een saunabezoek, van een pretpark tot aan een museum. En natuurlijk alles wat er tussen zit. Er zijn speciale cadeaukaarten voor dagjes uit te koop (bijvoorbeeld bij de boekhandel of in de supermarkt), maar je kan natuurlijk ook een entreekaartje of een abonnement cadeau doen! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geef een ticket

Het is mogelijk om bij dagjes uit entreekaartjes zonder datum te kopen. Dit is wellicht nu wat lastiger door corona, maar zeker het informeren waard. Check daarvoor eerst de website van het betreffende uitje of stuur een e-mail om het zeker te weten. Uiteraard kun je altijd een entreekaartje kopen met datum en tijdslot, maar dan is het wel handig om vooraf te weten wanneer diegene ook daadwerkelijk een dierentuin, pretpark of ander uitje wil bezoeken.

Geef een cadeaukaart

Er zijn voor dagjes uit verschillende cadeaukaarten in omloop. Zo heb je de Dagje Uit cadeaukaart die in te wisselen is bij onder meer de Plopsa Parken, Bobbejaanland, Hellendoorn en Beekse Bergen. Andere toffe cadeaubonnen zijn de Nationale Bioscoopbon, de Dinerbon, Sauna & Wellnessbon, Podium cadeaukaart en het Dagje Uit Cadeau waarmee je maar liefst 75+ verschillende soorten uitjes kan boeken. De VVV cadeaukaart wordt ook nog steeds bij veel dagjes uit worden verzilverd, waaronder Burgers’ Zoo, Efteling, DierenPark Amersfoort, Archeon en Het Scheepvaartmuseum. Er is zelfs een speciale VVV Lekker weg cadeaukaart en een Dinercheque verkrijgbaar. Cadeaukaarten zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandel, bij grote supermarktketens en online. Sommige attractieparken en dierentuinen (maar dat staat op de website vermeld) geven ook cadeaubonnen uit die in de horeca of bij de winkeltjes besteedt kunnen worden.

Geef een abonnement

Doe eens gek en geef een abonnement cadeau aan een pretpark- of dierentuinliefhebber. Ook de Museumkaart kun je natuurlijk cadeau geven. Omdat abonnementen persoonsgebonden zijn, is het niet altijd mogelijk om een abonnement direct cadeau te doen. Sommige parken bieden daarom cadeaupassen of giftcards aan, zodat je toch iets hebt om te geven. Vervolgens zal de aanstaande abonneehouder deze cadeaukaarten verzilveren voor een abonnement. Handig toch? Zo geef je een cadeau waar de ander een heel jaar lang van kan genieten. Burgers’ Zoo, Ouwehands Dierenpark, DierenPark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp, Efteling en Toverland zijn voorbeelden van uitjes waar je een cadeaukaart voor een abonnement kan kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.