maandag 30 november 2020

Writing Berries Maandoverzicht November 2020

November. Het was een gekke maand voor dagje uit minnend Nederland. Aan het begin van de maand werden hardere coronamaatregelen aangekondigd en sloten de dagjes uit voor twee weken hun deuren. Het nieuws ging gelukkig wel door, waardoor er veel te vertellen viel. Gelukkig is Sinterklaas goed aangekomen in Nederland, zijn de uitjes weer geopend waardoor we op een veilige afstand toch er lekker tussenuit kunnen en biedt het herfstige weer de kans om te genieten van je eigen omgeving. Morgen begint feestmaand december. We gaan er coronaproof weer iets moois van maken. Maar eerst sluit ik november af met het Writing Berries Maandoverzicht November. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Picknicktips voor je dagje dierentuin en pretpark

Begin november werd er ineens door dierenparken en pretparken naar buiten gebracht dat de afhaalhorecapunten ook zouden moeten sluiten. Hoewel de regel niet landelijk in de pers werd aangekondigd, stond het wel ineens op menig social media kanaal te lezen. Inmiddels is duidelijk dat de afhaalhoreca gewoon open is, maar ik verzamelde wel wat tips voor het meebrengen van eigen eten en drinken.

Keukenhof nieuws: 7 miljoen bollen en bijzondere bloemen

Keukenhof is in volle voorbereiding op de lente. Ondertussen neemt het park ons mee achter de schermen en laat het zien wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van 8 weken lentepark. De komende maanden neem ik jullie ook mee met nieuwtjes uit Keukenhof.

Verzwaring coronamaatregelen: dagjes uit 2 weken dicht

Het zat er aan te komen; stijgende besmettingscijfers laten zien dat er weer strengere maatregelen nodig zijn. Helaas moeten de dagjes uit twee weken de deuren sluiten voor publiek. In dit artikel zet ik de verzwaarde maatregelen op een rijtje.

Dagje uit nieuws van pretparken, dierentuinen en musea

De korte lockdown voor dagjes uit ging in op donderdag 5 november 2020. Om je vast iets om naar uit te kijken te geven, plaatste ik een aantal mooie, lieve nieuwtjes op de website, van onder meer ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, Zeehondencentrum Pieterburen en Toverland.

Zonnige herfstdag? Ga naar buiten!

Begin november werden we opgeschrikt met een tweede, gelukkig korte, lockdown van de dagjes uit. Veel binnen zitten is niet goed voor een mens, vooral niet als de zon schijnt. Met zonnig weer is het goed om – uiteraard binnen de huidige maatregelen – lekker naar buiten te gaan.

Dier van de Maand Rode panda

Ze hebben zo een schattig snoetje, maar Rode panda’s moet je zeker niet onderschatten. Ze lijken heel schattig, maar kunnen gevaarlijk zijn. Het zijn immers roofdieren. Dit en meer weetjes over de Rode panda komt aan bod in dit artikel. Met lekker veel foto’s natuurlijk van dit fotogenieke dier!

Bijzonder bier: Heuvelrug Blond, Pront Blond en Content Bruin

Een biertje op zijn tijd is heel lekker. Vooral als het om een speciaal gebrouwen bier gaat. Niet alleen speciaal qua ingrediënten, maar ook zeker speciaal door het achterliggende verhaal. Twee bijzondere bierverhalen lees je in Bijzonder bier.

Dierentuinnieuws met geboortes, cadeauboxen en steun voor slingerapen

De poorten van de dierentuinen mochten in november dan wel eventjes gesloten zijn, maar nieuws is er altijd. In deze Dierentuinnieuws geniet je van nieuwtjes uit WILDLANDS, Berkenhof Tropical Zoo, Beekse Bergen en Diergaarde Blijdorp, met een bijzondere geboorte, mooie cadeausets en meer.

Genieten van Stadswandelingen

Als de dagjes uit door verscherpte coronamaatregelen de poorten moeten sluiten en je wil er op een rustig moment toch even uit om een frisse neus te halen dan… kun je een mooie stads- of dorpswandeling maken. Ontdek je eigen woonplaats eens door de ogen van een toerist met een kaart van de plaatselijke VVV op zak en je fotocamera.

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort en ander dierentuinnieuws

Goed dierentuinnieuws is altijd fijn om te lezen! In deze aflevering meer over de geboorte van de babyolifant in DierenPark Amersfoort, maar ook over het vriendinnetje voor Odin in ZooParc Overloon en de uitreiking van de Future for Nature Awards. Al deze nieuwtjes – en meer – lees je in dit artikel.

Hond Gezond: Feestdagen komen eraan, pas op met chocolade

Sinterklaas, Kerstdagen, Oud & Nieuw… de heerlijke decembermaand staat voor de deur! Dan haal je vaak ook wat lekkers in huis, zoals chocoladeletters, kerstkransjes en luxe bonbons. Maar… hoewel wij chocolade gewoon kunnen eten, is het zeer giftig voor onze trouwe viervoeters.

Sinterklaasnieuws: Bel met Sint, Sint op Muiderslot en HEMA Sintgebak

Sinterklaas is in het land! En dan is er meteen veel aan de hand. Eet lekker Sintgebak met een flinke slagroomtoef. Of ga er op uit, maar wel coronaproof. Een aantal toffe Sinterklaasnieuwtjes lees je hier. En dat brengt groot en klein heel veel plezier.

Corona update & Museumnieuws

Hoera! Wat is het fijn om tijdens een persconferentie te horen dat de dagjes uit weer open gaan! Tijd voor een update en direct ook voor Museumnieuws. Want tijdens de sluiting van twee weken hebben de musea niet stil gezeten en zijn er veel mooie tentoonstellingen voorbereid waar we nu weer van kunnen genieten.

Stadsbeeld Sint Martinus

Op 11 november vieren we in Nederland Sint Maarten. Met dit feest eren we de heilige Martinus die zich tijdens zijn leven inzette voor onder meer arme mensen. Als beschermheilige van de stad Utrecht is hij natuurlijk in een fier standbeeld in het straatbeeld te vinden.

Dagje uit nieuws van dierentuinen en pretparken

Hoera! Na twee weken coronasluiting gingen op 19 november de dierentuinen en pretparken weer open. En er viel direct veel leuk nieuws te delen. Zoals geboortes, take away oliebollen, winterse taferelen en nog veel meer. In deze dagje uit nieuws komen ze samen.

Voor ieder blij gezicht een Sinterklaasgedicht

Zit jij ook weer ieder jaar, met je handen in het haar? Zit je te steunen en te kreunen? Met je hoofd in je handen te leunen? Maak het je zelf niet zo moeilijk dan, als je niet goed rijmen kan. Want ik schrijf graag jouw Sinterklaasgedicht en tover een lach op je gezicht. Hoe dit in zijn werk gaat, heb ik voor jou in dit artikel paraat.

Goed Doel Vleermuizenopvang in Nederland

Vleermuizen zijn zeer belangrijk voor de Nederlandse biodiversiteit. Ze eten het teveel aan muggen en motten (ook van de eikenprocessierups) op en houden zo de insectenpopulatie op een gezonde stand. Vleermuizen vind je overal van de bossen tot aan de stad. Helaas gebeurt het wel eens dat een vleermuisjong verweesd raakt of dat een vleermuis een ongeluk krijgt. Dan kan hij rekenen op de steun van de vleermuizenopvangcentra in Nederland.

Bob Ross Happy Painting in Museum MORE

Bob Ross, wie kent deze schilder eigenlijk niet? Met zijn rustige stem en zijn snelle schildertechniek, liet hij in televisieshows van een half uurtje zien hoe je een prachtig schilderij kan maken van een landschap. 40 van deze werken zijn nu te bewonderen in een tentoonstelling in Museum MORE te Gorssel.

Schrijfcoachtip: horen, zien & voelen

De maand eindigde dit keer met een Schrijfcoachtip waarbij ik tips gaf hoe je zintuigelijke waarnemingen als horen, zien en aanraken (voelen dus) mee kan nemen in de beschrijving van een locatie, de handelingen van een personage en wat het kan doen voor de spanning in een scène.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.