woensdag 2 december 2020

Dierentuinnieuws met gevonden fotokaarten in Dierenrijk, WILDnights afgelast, leeuwenwelpjes geboren in Burgers’ Zoo en meer

Buiten is het guur en koud. Het is grijs en de wind waait door de bomen. Kortom, echt Sinterklaas weer. Maar het is ook wel weer om naar de dierentuin te gaan. Het is namelijk wat rustiger en dieren die van de kou houden, zijn een stukkie actiever. Sowieso gebeurt er veel in de dierentuinen, want de parken maken zich op voor de komende Kerstvakantie! Lees snel verder voor de laatste nieuwtjes van Dierenrijk, Ecomare, WILDLANDS, Burgers' Zooen de Rijksoverheid omtrent de laatste coronamaatregelen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Corona update: mondkapje dragen verplicht

Vanaf gisteren 1 december is het verplicht om een mondkapje over mond en neus te dragen wanneer je in publieke binnenruimtes komt. Daarbij denk je waarschijnlijk niet zo snel aan de dierentuin, maar ook in binnenverblijven van de dieren, overdekte toiletgebouwen en in winkeltjes is het verplicht om een mondkapje te dragen. Neem daarom je mondkapje mee als je naar de dierentuin gaat. De mondkapverplichting geldt in ieder geval voor drie maanden. Meer weten? Kijk dan op Rijksoverheid.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierenrijk vraagt: ‘Van wie zijn deze foto’s?’

In Dierenrijk is tijdens een grote schoonmaakbeurt van het beverrattenverblijf twee fotocamera’s boven water gekomen. De camera’s zijn stuk, maar wonder boven wonder zijn de fotokaarten intact gebleven. Dierenrijk wil graag de geheugenkaartjes weer herenigen met de rechtmatige eigenaars. Het probleem is echter, de ene kaart bevat foto’s uit 2014 en 2018. De kaart met foto’s uit 2018 bevat ook foto’s die teruggaan naar 2012. Op de kaarten staan foto’s gemaakt in Dierenrijk, van de dieren en van mensen. Enkele foto’s staan op Dierenrijk.nl. Ken jij iemand of ben jij degene die in 2018 of 2014 een fotocamera in het park bent kwijtgeraakt? Neem dan contact op met Dierenrijk. Hopelijk worden de foto’s en hun eigenaren weer snel herenigd. (foto: Dierenrijk)

WILDLANDS last WILDnights af

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen heeft dierenpark WILDLANDS in Emmen besloten om deze winter geen WILDnights te organiseren. Natuurlijk wordt het park wel helemaal versierd in winterse sferen! Het Kompasplein wordt omgetoverd tot een heus Winterplein en in het Nortica gebied geniet je van een kerstbomendoolhof. En kun je gewoon een kijkje nemen achter de schermen tijdens de WILDLANDS Backstage wandeling. In 2021 bestaat WILDLANDS 5 jaar en zij hopen dan wel een spectaculair feest van WILDnights te kunnen maken. Wil je meer weten over de activiteiten tijdens de Kerstvakantie? Surf dan naar WILDLANDS.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Sumatraanse tijger verslindt zwanenei in Burgers’ Zoo

De dierverzorgers in Burgers’ Zoo geven de dieren graag een aparte lekkernij als gedragsverrijking en als aanvulling op de uitgebalanceerde voeding. De Sumatraanse tijger kreeg in dat kader een heerlijke versnapering: een zwanenei. Nee, maak je geen zorgen. Het ei was onbevrucht. In het park wonen namelijk twee vrouwelijke zwarte zwanen. Zij leggen nog wel eens een ei, waar vervolgens niets mee gebeurd. Een ideale snack voor apen en tijgers. Hoe de tijger met dit ei omgaat, dat kun je zien in een bijzonder GoPro filmpje dat Burgers’ Zoo op zijn socials heeft verspreid. Voor meer informatie ga je naar BurgersZoo.nl (foto: Burgers’ Zoo)

HOERA: drie leeuwenwelpjes geboren in Burgers’ Zoo

Werd de Arnhemse dierentuin afgelopen juli al verblijdt met de komst van een tweeling, nu is ook de andere leeuwin bevallen. Zij heeft een drieling gekregen. De bevalling verliep goed en moeder en welpjes hebben het goed in het kraamhol. Hier zullen zij ook een tijdje verblijven totdat de welpen groot genoeg zijn om mee naar buiten te gaan. Maar daar zal nog wel een paar maanden over heen gaan. De andere twee welpen zijn wel al bij de groep te bewonderen in het Safari gedeelte van het park. (foto: Burgers’ Zoo)

Ecomare roept op: laat zeehonden met rust

Het is wintertijd, dus is het tijd voor de grijze zeehonden om hun jongen te krijgen. Ecomare roept daarom iedereen op om de zeehonden met rust te laten. Helemaal als je een kleintje op het strand of bij een dijk alleen ziet liggen. Meestal is moeder wel in de buurt, maar als zij mensen ziet bij haar kleintje, dan komt ze niet meer terug en wordt de kleine onnodig verweesd. Zie je een zeehondje tijdens een winterse wandeling langs het strand of een dijk liggen? Dan moet je het volgende doen:
- blijf op verrekijkerafstand van de zeehond;
- hou honden aan de lijn en ver van het dier;
- bel naar Ecomare of een van de andere zeehondencentra in Nederland.
Eerder dit jaar plaatste ik een artikel met alle zeehondenopvangcentra en organisaties die in Nederland werkzaam zijn: Goed Doel Zeehondenopvangcentra. Hierin vind je ook een link naar een oproep die eerder dit jaar werd gedaan tijdens het geboorteseizoen van de gewone zeehond in Nederland. Dus wederom: Pup op de kant? Hou afstand! Namens de zeehonden alvast bedankt. Voor meer informatie bezoek je Ecomare.nl (foto: Ecomare)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.