woensdag 30 december 2020

Writing Berries Maandoverzicht December 2020

Een dagje eerder dan je wellicht gewend bent, verschijnt het Writing Berries Maandoverzicht. De reden is simpel: morgen komt er een groots jaaroverzicht online over alles wat ik heb meegemaakt afgelopen jaar in een notendop. December was een rare maand en dat kwam vooral door de zeer strenge maatregelen rondom coronaverspreiding die nu eenmaal genomen moesten worden. Maar gelukkig was er nog genoeg om over te schrijven. Want gesloten of niet, het nieuws van musea, pretparken en dierentuinen gaat altijd door. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Keukenhofnieuws: bloemenmozaïek van nijntje en kijkje achter de schermen

Keukenhof heeft de voorjaar in de bol! Met een bijzonder mozaïek voor nijntje haar verjaardag en een speciaal kijkje achter de schermen. Het is best heel bijzonder om te zien hoeveel werk er in het ontwerpen van de prachtige tuinen gaat zitten. In dit artikel vind je een voorproefje van het mozaïek en een link naar het YouTube kanaal van Keukenhof.

Dierentuinnieuws met gevonden fotokaarten in Dierenrijk, WILDnights afgelast, leeuwenwelpjes geboren in Burgers’ Zoo en meer

Het eerste Dierentuinnieuws van december behandelt uiteenlopende dierennieuwtjes. Geboortes, verrijking, verplichte mondkapjes en meer komen er voorbij. Inclusief het dringende advies van Ecomare om zeehondenpups met rust te laten.

Vakantienieuws met verplaatsing Vakantiebeurs, indoor Glamping en camper vakanties

Ben jij al voorzichtig vakantieplannen te maken voor 2021? Binnen de coronamaatregelen is er voldoende te doen qua vakanties. En met deze tips kom je er zeker uit. In dit artikel staan ook de nieuwe data voor de Vakantiebeurs die komend jaar niet in januari gehouden wordt.

Museumnieuws met Kees de Muis, GIF verlengd, Kerst in de Kempen en meer

Het eerste Museumnieuws van deze maand bevat nieuwtjes over nieuwe tentoonstellingen en exposities die zijn verlengd. Verder lees je over een nieuwe productie in de serie ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’, nieuwe Playmobil kunstenaars bij het Rijksmuseum en nieuwe aanwinsten in de museumwereld. En dat is nog niet alles in deze Museumnieuws.

Geef een dagje uit cadeau

Wil je iemand eens een bijzonder cadeau geven? Geef dan eens een dagje uit cadeau. Bijvoorbeeld in de vorm van een entreekaartje, cadeaubon of een abonnement. Er zijn verschillende mogelijkheden om een dagje uit cadeau te doen. En wie weet mag je zelf ook wel mee.

Winterse Dagje Uit tips

Zin in een gezellig, pittoresk dagje uit vol lichtjes? Deze winterse dagje uit tips geven je vast veel inspiratie voor een leuk dagje uit. (Helaas weten we nu dat veel van deze uitjes helaas niet meer door zullen gaan). Geniet van de winterse gezelligheid met deze winterse dagjes uit.

Adopteer je favoriete dier bij WILDLANDS

Het symbolisch adopteren van dierentuinbewoners is niet nieuw in de dierentuinwereld, maar wel voor WILDLANDS. Als adoptieouder heb je de keuze om de dieren te steunen via verschillende adoptiepakketten. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Hoera! Leeuwenwelpjes geboren in DierenPark Amersfoort

Hoera er zijn leeuwenwelpjes geboren in DierenPark Amersfoort. De dametjes en hun mama maken het goed en zijn al steeds vaker in het buitenverblijf te zien. Dat geldt ook voor de kleine olifant Yindi. Zij is met haar familie tevens veelvuldig te zien in het buitenverblijf van de olifanten.

Museumnieuws met voorlopige sluiting Kempenmuseum, Bronsmotor krijgt tweede leven, Klein maar Fijn in Miniworld en meer

Het was niet zeker of de musea open zouden blijven of niet, maar het Kempenmuseum De Acht Zaligheden sloot haar deuren alvast. Dit en meer nieuws van je favoriete musea verzamelde ik deze winterse editie van Museumnieuws.

Dier van de Maand IJsbeer

Het dier van de maand is de ijsbeer. Een prachtige beer waar ik echt lang naar kan kijken als ik in de dierentuin ben. De ijsbeer is groot, met een grote dropneus en kleine kraalogen. En als ze zwemmen… dat is zo gracieus. Het eerste jaar van Dier van de Maand sluit ik af met deze bijzondere beer.

Corona update: dagjes uit wederom gesloten

Dit nieuws was niet waar iedereen op hoopte, maar wel nodig in de strijd tegen corona. Maar wat betekent de sluiting van de dagjes uit precies voor als je al kaartjes had gekocht voor een uitje tijdens de Kerstvakantie? Je leest het allemaal in deze update.

De Innocent Smoothies zijn weer goed gemutst

Dapper trotseren de goed gemutste smoothies van Innocent alweer de koelvitrines van de verschillende supermarkten. Dankzij de mutsjes vallen ze extra op en dat is goed, want iedere goedgemutste smoothie levert geld op voor het Nationaal Ouderenfonds. Hoe het werkt en wat je met de mutsjes kunt doen, lees je in dit artikel.

Genieten van… de uitjes van 2020

Was 2020 echt zo een slecht jaar voor een dagje uit blogger? Ik dacht dat ik weinig had ondernomen (voor mijzelf en voor de website) afgelopen jaar. Totdat ik het allemaal op een rijtje ging zetten… En wat bleek? Dat lees je uiteraard in deze Genieten van… want genieten, ja, dat heb ik echt gedaan!

Keukenhofnieuws: kleurrijk het voorjaar in

De laatste bollen zijn de grond in gegaan bij Keukenhof en daarmee is het meeste werk voor de tuinen gedaan. Ondertussen heeft Keukenhof ook bloembollen op andere plekken in Nederland geplant. Waar? Dat lees je in deze Keukenhofnieuws.

Hond Gezond Warme winter tips

Buiten is het waterkoud en of het nu nog gaat vriezen en sneeuwen, de winter is hier. Mijn hondje houdt wel van dit koude weer. Niet alle hondjes houden ervan. En met deze warme wintertips hou je je trouwe viervoeter lekker warm.

Museumnieuws: gesloten musea blijven actief

De musea zijn dicht, maar je kunt wel genieten van kunst en de nieuwtjes die ze naar buiten brengen. Zo wordt er hard gewerkt aan nieuwe tentoonstellingen, kun je online genieten van kunst en collecties, zien we veerkracht in coronatijd en wordt het mysterie van de soldaat op een schilderij van Pieter de Hooch langzaam ontrafelt.

Dierentuinnieuws vol vrolijke berichten

Achter de poorten van de dierentuinen in Nederland bruist het vol leven. In deze Dierentuinnieuws verzamelde ik vrolijke berichten over (aanstaande) geboortes, een verhuizing, een bijzondere vis in de opvang en de Blijdorp loterij.

Stadsbeeld Keizerin Sissi

Smachtend en vol liefde kijkt ze uit over de Noordzee bij Zandvoort: het borstbeeld van Keizerin Elisabeth, ook bekend onder de naam Sissi. Deze maand in Stadsbeeld vertel ik je graag meer over dit borstbeeld en waarom de keizerin aan de Zandvoortse boulevard staat.

Goed Doel Natuurmonumenten

De natuur is belangrijker dan ooit geweest voor ons mensen dit jaar. Het was namelijk een toevluchtsoord tijdens lockdowns en na lange dagen thuiswerken. Onze waardering voor de natuurgebieden in Nederland is hierdoor ook gestegen. Natuurmonumenten zet zich al jaren in voor een gezonde, mooie natuur.

Schrijfcoachtip Ga beginnen

Heb je je voorgenomen om een verhaal te gaan schrijven, maar kom je er niet aan toe? Dan heb ik een mooie tip voor je: Ga beginnen. In dit artikel help ik je graag op weg om je verhaal op papier te gaan zetten. Dit keer zonder opdracht, maar wel met overzicht van alle gegeven tips van afgelopen jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.