maandag 28 december 2020

Goed Doel Natuurmonumenten

De natuur. We moeten nog steeds goed voor haar zorgen. Voor de bossen, de duinen, de heidegebieden en voor haar bewoners. Dat is goed voor de biodiversiteit van Nederland, helpt tegen klimaatverandering en geeft ons iets om van te genieten tijdens een wandeling of fietstocht. Natuurmonumenten zet zich al jaren in om de natuur van Nederland – bestaand en nieuw – te beschermen voor de komende generaties. Vandaag in de laatste Goed Doel van dit jaar, staat deze organisatie in de schijnwerpers. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Met hart voor de natuur

Natuurmonumenten is een vereniging voor mensen die houden van de natuur. Zij helpen de natuur in Nederland de ruimte te geven. Dit doen zij vooral door natuurgebieden en waardevolle landschappen te beschermen. Het cultureel erfgoed dat in deze natuurgebieden te vinden is, wordt door Natuurmonumenten ook beschermt. Want landgoederen, molens, boerderijen, forten en kastelen zijn net zo belangrijk, omdat veel natuur eromheen gevormd is door het landgoed. Zo staan er soms eeuwenoude bomen op landerijen die het verdienen om daar nog lang te blijven staan.

Recreatie in de natuur

Met de verschillende lockdowns hebben veel mensen de natuur herontdekt voor lange wandelingen en fietstochten. Heerlijk naar buiten, de ruimte in en wie weet wat je dan allemaal ontdekt. Misschien spot je wel een uil of een eekhoorn. Of sta je oog in oog met een hert of hooglander. Het verkennen van de natuur doe je het beste als je weet welke plekken je kan en mag bezoeken, want lang niet alle natuurgebieden zijn toegankelijk voor mensen. Daarom heeft Natuurmonumenten verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld die op hun websites en bij bezoekerscentra van natuurgebieden te vinden zijn. Er zijn zelfs kanotrips die je dankzij Natuurmonumenten kan maken. Daarom is een organisatie als Natuurmonumenten heel belangrijk.

Samen voor de natuur

Natuurmonumenten wil meer natuur en cultuurhistorie om te bewonderen, in te spelen, sporten, wandelen en fietsen voor iedereen in Nederland veilig stellen en maken. Om dit te bewerkstelligen werkt de organisatie samen met leden, vrijwilligers en donateurs. Zo komt het doel – een natuurlijker Nederland – steeds meer binnen handbereik.

Help mee

Om langer te genieten van de prachtige natuur in Nederland kun je zelf verschillende dingen doen. Je kan vrijwilliger worden, maar ook donateur van Natuurmonumenten. Als je lid wordt van dit goede doel, dan profiteer je met je lidmaatschap van verschillende extra’s. Zo krijg je een tijdschrift over de natuur, een boek met wandel- en fietstochten en korting op activiteiten en excursies. Meer weten over Natuurmonumenten en wat je kan doen om de natuur van Nederland te beschermen? Kijk dan op Natuurmonumenten.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.