donderdag 30 juli 2020

Ecomare helpt Pieterburen met opvang zeehonden

Hoe voorzichtig de medewerkers van het Groningse Zeehondenopvangcentrum Pieterburen ook zijn geweest, helaas heeft Covid-19 ze ook gevonden. Hierdoor is tot nader orde het zeehondenopvangcentrum weer gesloten voor publiek én zijn veel medewerkers in quarantaine gegaan. Hierdoor beschikt het centrum over minder dierverzorgers. Omdat de zeehondenopvangcentra in Nederland elkaar ondersteunen, heeft Ecomare een in Petten gevonden zeehond die eigenlijk naar Pieterburen zou gaan, opgevangen. (foto: Ecomare)

Ieder centrum een andere regio

De drie grote opvangcentra van Nederland hebben normaliter hun eigen regio waar ze zeehonden uit opvangen. Ecomare richt zich vooral op de dieren die op Texel gevonden worden, Zeehondencentrum Pieterburen vangt de dieren langs de kust van de Waddenzee en in Noord-Holland op, A Seal Stellendam richt zich op Zuid-Holland en Zeeland. Om het centrum in Pieterburen te helpen, gaan opgevangen dieren uit de kop van Noord-Holland nu naar Ecomare op Texel. A Seal Stellendam neemt de andere gevonden dieren voor hun rekening.

Meldingen via Pieterburen

De meldingen van gevonden en wellicht hulpbehoevende zeehonden die buiten Texel gevonden worden, blijven via het centrum in Groningen lopen. Zeehondencentrum Pieterburen beschikt namelijk over een groot netwerk zeehondenwachters in heel Nederland.

Sashimi uit Petten

Ecomare heeft nu een zeehondje opgevangen die in Petten is gevonden. De jonge dame was erg ziek toen ze aankwam in De Koog: ze had hoge koorts, een dikke bek en achterflippers en heel weinig spiermassa. Ze is Sashimi gedoopt en lijkt op te knappen van de antibiotica. Of ze het gaat redden, kan het opvangcentrum van Texel nog niet zeggen.

Zeehondenhulpverleners

Deze maand stonden zeehondenhulpverleners ook al centraal in Goed Doel en vertelde ik meer over zeehonden in Dier van de Maand. Wist je dat jij ook de zeehondenhulpverleners kan helpen? Als je een zeehond op het strand tegenkomt, hou dan afstand. Dat is beter voor de zeehond en hoeft een dier niet onnodig te worden opgevangen. Klik op een van de afbeeldingen en lees meer over deze schattige roofdieren.


Helpen of meer weten? Check de website van de drie grote opvangcentra van Nederland:
Ecomare.nl
Zeehondencentrum.nl
ASeal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.