donderdag 9 juli 2020

Geen tijdslot reservering meer nodig voor Museum Kaap Skil

Per 1 juli hebben het RIVM en de Overheid weer nieuwe regels voor de dagjes uit bepaald. Een van die regels luidt dat musea geen maximumaantal bezoekers per dag hoeven te handhaven en dus, als het museum uiteraard de 1,5 meter ruimte kan garanderen, geen tijdsloten hoeft uit te geven. Museum Kaap Skil in Oudeschild op Texel is blij met deze versoepeling; zo kunnen vakantiegangers toch spontaan naar het museum komen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Te lezen bij de Rijksoverheid

Doordat we afstand houden en blijven houden, krijgen we steeds meer ruimte om weer volop te genieten van het leven. Op de website Rijksoverheid.nl staat onder meer het volgende te lezen:

Algemene regels voor activiteiten binnen
- we houden 1,5 meter afstand van anderen;
- maximaal 100 personen per ruimte met vaste zitplaatsen (exclusief personeel);
- geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf;
- in winkels, musea, bibliotheken en andere locaties met doorstroom van bezoekers is 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen zelf voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximumaantal personen.

Spontaan naar Museum Kaap Skil

Van de week maakte Museum Kaap Skil via hun twitteraccount bekend dat ze zijn gestopt met het verplichte reserveren van een tijdslot. Op de website KaapSkil.nl lichten ze de beslissing als volgt toe:
Sinds 1 juli zijn musea niet meer verplicht om bezoekers te laten reserveren voor hun bezoek. Zolang de anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd, is het museum vrij om bezoekers toe te laten. Omdat dit bij Museum Kaap Skil geen probleem is, kunnen mensen nu weer op de bonnefooi het museum bezoeken.
Natuurlijk zijn er voldoende punten om de handen te wassen en desinfecteren en wordt er gelet dat er voldoende ruimte is tussen huishoudens. Ook hanteert Museum Kaap Skil een vaste museumroute, zodat je alles wat het museum te bieden heeft, (binnen en buiten) gaat ervaren. De grootste verandering is dat je (naast online) ook gewoon weer aan de kassa een kaartje kan kopen. En Museumkaarthouders wandelen ook weer binnen wanneer ze zin hebben.

Of ook andere musea het verplichte reserveren van een tijdslot vaarwel gaan zeggen de komende tijd, vind je natuurlijk op de website van de desbetreffende musea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.