vrijdag 10 juli 2020

Dagje uit nieuws met onder meer kamperen bij Toverland, geen reservering nodig bij Zandvoorts Museum en leeuwen maken kennis met elkaar in DierenPark Amersfoort

Het is 1 juli geweest en dat betekent dat er weer nieuwe versoepelingen zijn geweest op de coronamaatregelen. Zo las je gisteren al dat Museum Kaap Skil de tijdsreserveringen heeft afgeschaft. En vandaag lees je dat het Zandvoorts Museum dit ook heeft gedaan. Daarnaast vind je nieuwtjes van Toverland, DierenPark Amersfoort, Miniworld Rotterdam, Kinepolis, Apenheul, Textiel Museum, Amusementspark Tivoli, Burgers’ Zoo en Madurodam! Veel leesplezier gewenst. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kamperen op de Toverland pop-up camping

Attractiepark Toverland biedt haar bezoekers deze zomer een extra bijzondere belevenis: blijf slapen op het Pop-Up Summer Camp. Het kampeerterrein is onderdeel van het zomerevenement Summer Feelings. Er is ruimte voor zo’n 120 staanplaatsen voor caravans, campers en tenten. Daarnaast zijn er al ingerichte tenten voor twee, vier of zes personen te huur. Een overnachting op de camping is inclusief toegang tot Toverland. Kijk op Toverland.com/overnachten om te reserveren. (foto: Toverland)

Miniworld Rotterdam onthult mini Depot Boijmans Van Beuningen

Op 2 juli onthulde wethouder Kurvers het spectaculaire Depot Boijmans Van Beuningen in Miniworld Rotterdam. Het depot vormt in het echt al een prachtige entree voor het Rotterdamse Museumpark en het is een belangrijk onderdeel van de skyline. Uiteraard mag dit schitterende gebouw niet ontbreken in de skyline van Miniworld Rotterdam. Het minidepot glanst en heeft net als het echte depot een tuin op het dak. Het spiegelende gebouw is te bewonderen in Miniworld Rotterdam. Kijk voor openingstijden, tickets en dergelijke op MiniworldRotterdam.com. (foto: Miniworld Rotterdam)

Kies je eigen zitplaats bij Kinepolis

Dankzij de coronaversoepelingen mogen bioscopen weer meer bezoekers ontvangen in de bioscoopzaal. Natuurlijk zorgen de Kinepolis bioscopen ervoor dat alle bezoekers 1,5 meter uit elkaar zitten, maar je mag wel weer zelf je plaats uitzoeken als je een bioscoopkaartje koopt. Jongeren onder de 17 mogen ook weer bij elkaar zitten. Zo wordt een bioscoopje pakken weer een stuk gezelliger. Welke maatregelen nog wel gelden? Dat lees je op de website van Kinepolis. (foto: Kinepolis)

Geen reserveringsverplichting in het Zandvoorts Museum

Ook het Zandvoorts Museum heeft de versoepeling van het museumprotocol toegepast voor de bezoekers. Vanaf 1 juli is een gezondheidscheck niet meer verplicht en hoeft de individuele bezoeker geen reservering meer te doen. Wil je een groepswandeling maken met een gids, dan is de reservering wel nodig. Natuurlijk is het belangrijk om de 1,5 meter afstand te behouden en er zijn voldoende hygiënepunten waar je als bezoeker je handen kan ontsmetten en wassen. Kijk op Zandvoortsmuseum.nl of reserveer direct voor een groepswandeling door Zandvoort via telefoonnummer 023-2050972 of e-mail: info@rabbelzandvoort.nl. (foto: Zandvoorts Museum)

Ramzes maakt kennis met leeuwinnen in DierenPark Amersfoort

Een kennismaking tussen nieuwe dieren is altijd spannend en als het om roofdieren gaat, is het misschien nog wel een stukje spannender. Daarom laten dierentuinen dieren altijd aan elkaar wennen voordat ze bij elkaar worden gezet. Dat deed DierenPark Amersfoort ook met leeuwenman Ramzes. Hij heeft eerst apart van de dames Sabi en Zalia gezeten. De leeuwen konden aan elkaar snuffelen, maar nog niet bij elkaar komen. Daarna heeft hij in zijn eentje het buitenverblijf verkend en… toen was het de hoogste tijd voor de zusjes en Ramzes om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Dit ging helemaal goed. Ramzes keek de kat uit de boom en wachtte op toenadering van de dames. De zusjes waren best nieuwsgierig naar deze imposante vent. En nu? Nu is het stiekem afwachten of er welpjes van komen natuurlijk. (foto: DierenPark Amersfoort)

Bezoek het TextielMuseum en De Pont met één kaartje

Deze zomer kun je vanaf 1 juli tot en met 30 augustus twee musea voor de prijs van één bezoeken in Tilburg. Bezoek eerst eens Rode Draden en The Art of Lace in het TextielMuseum en laat je daarna verrassen in De Pont met de nieuwe tentoonstelling De Route wordt opnieuw berekend. De enige voorwaarde voor het dubbele museumbezoek is dat je beide musea op dezelfde dag bezoekt. Je boekt je ticket via de website van of het Textielmuseum of De Pont en deze laat je dan zien bij het museum dat je die dag als tweede bezoekt. Kijk voor meer informatie op TextielMuseum.nl en DePont.nl. (foto: TextielMuseum)

Langer genieten van zomerse dagen in Burgers’ Zoo

Ga deze zomer op wereldreis in eigen land! Dat is het motto van Burgers’ Zoo deze zomer. Gedurende de zomervakantie (vanaf 11 juli tot en met 23 augustus) geniet je tot 20:00 uur ’s avonds van het park, zowel in het weekend als doordeweeks. Vanaf 15:00 uur mag je zelfs voor het lagere tarief van € 16,50 het park bezoeken. Je koopt deze (en alle andere tickets) online via BurgersZoo.nl/zomeravond. Hier vind je ook informatie over tijdsloten en hoe je reserveert als abonneehouder. Dat wordt volop genieten van alle werelden en dieren die Burgers’ Zoo te bieden heeft. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Madurodam presenteert: The Flying Dutchman

Na een bouwtraject van 1,5 jaar opende de cabin crew van Madurodam voor het eerst haar nieuwste attractie: The Flying Dutchman. The Flying Dutchman is een levensgrote zilvergrijze KLM DC-3 die op het mini Schiphol staat. Neem plaats in het vliegtuig en maak een reis door tijd, dromen en ruimte… Tijdens de ‘vlucht’ maak je kennis met verhalen die belangrijk zijn voor Nederland de afgelopen 100 jaar. Van Freddy Heineken tot Anton Philips, van Mondriaan tot de Nederlandse dj’s die de wereld veroveren… en nog veel meer. The Flying Dutchman is ook een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. Uiteraard wordt de 1,5 meter maatregel bij het bezoeken van deze attractie in acht genomen. Dat geldt overigens ook voor de rest van het park. Meer weten of tickets aanschaffen voor Madurodam? Kijk dan snel op Madurodam.nl. (foto: Madurodam)

Leeuwenstaartmakaak geboren in Apenheul

Hoera! Er is een leeuwenstaartmakaak geboren in Apenheul! Het kleine makaakje zag vorig weekend al het levenslicht en is al sinds zijn geboorte te zien (met zijn moeder natuurlijk) voor het publiek. De geboorte is extra bijzonder, omdat het alweer tien jaar geleden is dat er een leeuwenstaartmakaakje werd geboren in het Apeldoornse dierenpark. Ga je op kraamvisite? Reserveer en koop je tickets dan online via Apenheul.nl. (foto: Apenheul)

Zomerpret in Amusementspark Tivoli

Tiffi en Toffi hebben zomervakantie en willen de pret graag delen met alle kinderen van Nederland! Tot en met 30 augustus is er dagelijks entertainment om van te genieten. Toffi en Tiffi gaan graag met de kinderen op de foto tijdens een speciale Meet & Greet. Ook houden ze een show in de speciale Showtent én kunnen ze zomaar bij je aan tafel komen zitten eten! Voor dit laatste maak je als papa en mama even een afspraak voor een VIP arrangement (€ 9,95 per persoon in combinatie met een entreeticket). Uiteraard is een dagje Amusementspark Tivoli helemaal coronaproof. Van te voren moet je een ticket aanschaffen en een dagdeel reserveren, zodat iedereen veilig van een dag zomerpret kan genieten. Voor tickets en meer informatie kijk je op ParkTivoli.nl. (foto: Amusementspark Tivoli)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.